Po týdnu prožitém s přednáškami Kornelia Novaka jsme ještě naplněni myšlenkami na tyto chvíle zasedli opět do lavic naší útulné modlitebny. Jak už se stalo zvykem – promítli jsme si další díl z řady Line age, série 2 pojednávající o Hiramu Edsonovi a jeho farmě, na které došlo ke spojení dvou skupin věřících – těch, kteří světili sobotu a těch, kteří pochopili, proč něpřišel v říjnu roku 1844 Ježíš na zem. Proto považujeme tuto farmu za místo zrodu teologie Církve Adventistů sedmého dne.

Sobotní školou s názvem „Z rozbouřeného moře do nebeských oblaků“ nás provedl Jindřich Kimler. Zhrnutí najdete pod příslušným odkazem. S mládeží probírala úkol Iva Burešová. Po zamyšlení nad příběhem o Ježíši na rozbouřeném moři probírali téma „Drogy a jiné škodlivé věci“. Mladí si povídali o všem, co ničí naše tělo či naši víru. Správnému pochopení napomohl i pokus s minerálkou znečištěnou trošičkou hlíny.

Slovíčko před kázáním nám připomenulo, jak moc Pán miluje ty, kteří jsou v našich očích možná trochu méněcenní – mentálně či tělesně postižené. Jak velký dar dostali od našeho Stvořitele a jak moc se máme od nich učit.

Kázáním z Božího slova nám dnes posloužil Jaromír Juřínek. Zvukový záznam najdete na stránkách pod odkazem „Kázání“.