Dnešní noc byla nejmrazivější v letošní zimě. Při pohledu na teploměr si jistě mnozí z nás ráno připadali, jako by se ocitli v sibiřských končinách. To byl také důvod, proč se řadě členů bydlících ve valašských kopcích nepodařilo dorazit včas či vůbec na společnou slavnostní bohoslužbu sborů Vsetín, Valašské Meziříčí a Kateřinice v modlitebně ve Vsetíně.

dscn4781

Ráz dnešního shromáždění byl jiný než obvykle. Sobotní škola i školka byly vypuštěny. Místo nich jsme po úvodním slovu bratra Kubičíka chválili spolu se sborem písněmi našeho mocného Pána a radovali se ze společného shromáždění. Ať malí či velcí – všem to společně ladilo. Po čtení z Božího slova a modlitbě nám děti zazpívaly krásnou písničku a potom už jsme se zaposlouchali do kázání z Božího slova kazatele Pavla Kostečky na téma „Co nám přinese nový rok“. Přepis najdete v archivu kázání.

dscn4784

dscn4786

Krátkou přestávku využili bratři a sestry k pozdravům a přátelskému povídání. Nejraději bychom si povídali hodinu. Ale čas, o kterém dnes v kázání mluvil i Pavel Kostečka, je neúprosný a proto jsme povídání přerušili, abychom se podívali na velmi milou scénku, kterou si pro nás připravily děti. Přední část modlitebny se díky kulisám změnila na vesničku, ve které žijí malí tvorečkové Dřevíci. Vytvořil je ze dřeva řezbář Eli. Jednoho rána našel každý z Dřevíků před svým domečkem dárek. Někdo našel jehly a nitě, někdo kladivo atd. Dřevíci nevěděli, kdo jim dárky dal a ani proč. Do vesničky přišli návštěvníci, kterým se polámal vůz, přišli o oblečení a měli hlad. Dřevíci chtěli pomoci, ale každý dělat to, co neuměl, a pomoc z toho nebyla žádná. Nevěděli, co mají dělat. Proto šli za Elim, aby jim poradil. Eli jim řekl, aby použili dary, které dostali. Dal jim je totiž Eli a dal jim je podle toho, co kdo z nich uměl. Také používáte dary od našeho Pána ?

dscn4788 dscn4790 dscn4796 dscn4798

Po krásné scénce nastalo slavnostní vybírání veršíků pro sbor Vsetín a Kateřinice a rozdávání veršíků jednotlivým členům. Sbor Valašské Meziříčí bude prožívat toto rozdávání příští sobotu. Každý bratr i sestra si hned své veršíky vyhledal v Bibli a radoval se spolu s ostatními.

Krásná chvále byla umocněna sborovou písní „Buď Tvoje vůle Pane“.

dscn4800 dscn4801

Dopolední pobožnost pomalu končila. Zazpívali jsme společně píseň chválící našeho Pána a po modlitbě jsme se přesunuli do sborové jídelny, kde nám šikovné sestry připravily báječný oběd.  Dobrot bylo nespočet. Několik druhů polévek, bramborový i jiné saláty, řada slaných i sladkých jídel. Všichni si moc pochutnali a společné chvíle využili k povídání. Děkujeme Pánu za velmi krásnou sobotu.

dscn4803 dscn4804 dscn4806