Dovolenkové putování je v plném proudu. Řada našich bratrů a sester nabírá síly v nejrůznějších místech naší překrásné Země, navštěvuje jiné sbory, a na oplátku v našem sborečku se střídají spolubratří odjinud. Co naplat – i Valašsko je krásné a pro mnohé je báječným místem na dovolenou.

Sobotní školou nás provedl Jan Petrovič. Úkol ozvláštnil zamyšlením nad starozákonními nositeli víry. Připomněli jsme si nejdůležitější osobnosti, které nám svým postojem mohou být příkladem. Do studia byly zapojeny i přítomné děti, které nám předčítaly úryvky z knihy Patriarchové a proroci.


Slovíčko před kázáním mělo několik sobot pauzu z důvodu dovolené, ale dnes jsme se ho dočkali. Iva Burešová pod dojmem pobytu u moře připodobnila moře a jeho slanost s naší vírou. Zamýšleli jsme se nad plíživou neslaností, která do naše vztahu s Bohem může vstoupit a nad důležitostí napomínání našimi bratry, kteří nás mohou upozornit na naše odchýlení od správné cesty. Neberme upozornění jako kritiku nebo osobní zášť. Buďme vděčni za reflexi našich sourozenců v Kristu.

Kázáním nám posloužil kazatel Pavel Kostečka. A protože je to na delší dobu kázání poslední – Pavel má před sebou řadu pracovních povinností i zaslouženou dovolenou v dalekých krajích – jeho kázání jsme si řádně vychutnali. Navázal na svou úvahu, kterou měl ve sboru při své minulé službě a zamýšlel se s námi nad postavou praotce Jákoba a jeho vytrvalostí v boji o požehnání.