Sobotní dopoledne vypadalo, že se mezi našimi bratry a sestrami rozšířila nějaká infekce bolavých zad. Nejeden z nás se kroutil, poposedával a hekal. Inu zima je tady a s ní řada zdravotních komplikací.

Po dalším dílu seriálu Line age věnovaném Martinu Lutherovi jsme se pustili do studia sobotní školy na téma „Jednota ve víře“ s Květou Tyšerovou. Naší snahou by měla být jednota ve všech základních adventních věroučných bodech. Vzájemné nepřátelské postoje kazí společenství, přátelství a tak ničí poslání církve.

Mládežnice z našeho sborečku se  zúčastnily víkendovky PTD, tentokrát v Ostravě.  Zbylé 2 děti v sobotní školce malovaly kulisy na novoroční besídku. Doufáme, že se budou líbit.

Slovíčko před kázáním Ivy Burešové vyprávěl o jejím psíkovi, který nemá rád zimní psí oblečení. I když je to pro jeho dobro, aby nenastydnul, brání se jeho nošení. Stejně jako se my, lidé, bráníme Božím zákonům, i když jsme je dostali pro naše dobro.

Kázáním z Boží slova nám posloužil Pavel Pimek. Zamýšlel se nad hrdinstvím a hrdiny. Potřebujeme hrdiny? Co je to hrdinství ? Kdo nám dává sílu být hrdinou ? Na otázky najdete odpověď v přepisu kázání v archivu.