Tradiční české prosincové počasí – teploty nad nulou a sychravo – a také blížící se svátky a tedy návštěvy našich blízkých mají za následek úbytek bratrů a sester ve sborových lavicích. Ale i když je nás méně a všelijak se střídáme, scházíme se na společné bohoslužby rádi.

V sobotu 8.prosince jsme se mohli setkat s návštěvou z Krkonoš a po delší době nás naše mládež opět potěšila písničkou.

Kázáním nám posloužil Bohumil Mroček a téma bylo aktuální – jak odolat zkouškám. Bojíme se zkoušek? Zvládneme zkoušky sami? Jsou pro nás užitečné? Odpovědi na tyto otázky najdete v přepisu kázání v archivu.

O týden později 15.prosince jsme prožili svátek Večeře Páně. Přítomni byli oba naši kazatelé – Pavel Kostečka i Jiří Loder. Zamyšlení bratra Lodera o napodobování Boha jako malé děti najdete v archivu.

V sobotní podvečer nás čekal dárek od misionáře Kornelia Novaka, jehož evangelizaci v měsící září jsme organizovali. Protože se mu u nás na valašsku velmi líbilo, rozhodl se trávit líbánky se svou ženou, kterou si před týdnem vzal, právě zde na chatě v Hošťálkové. A jako dárek nám věnoval přednášku ve freskovém sále zámku Žerotínů na vánoční téma „Co se skutečně stalo před 2000 lety“. Přednáška byla opět netradiční, poskytla nám zcela nový pohled na události narození Krista.

Předvánoční sobota 22.prosince nás překvapila malými dárečky na lavicích pro všechny členy sboru. Štědrému tajemnému dárci moc děkujeme, bylo to opravdu milé. Hostem byl Jaromír Juřínek a v zimním chladivém ránu zahřál naše srdíčka kázáním na téma Jednota církve.

Všem nemocným členům přejeme brzké uzdravení a všem, kteří tráví volné dny v jiném sboru přejeme požehnané chvíle. Navraťte se ze svých cest v pořádku, Pán vás provázej a v novém roce se opět těšíme na setkání.