Hurá ! Prázdniny ! Opakovali si naši mládežníci, kteří si mohou celý týden odpočinout od školy a věnovat se příjemnému nicnedělání, sportování, výletům a svým kamarádům. Také přítomní učitelé vypadali dnes hned nějak spokojeněji 🙂 . Škoda že tuto vymoženost si nemohou užívat všichni.

Prázdniny se ovšem netýkají učitelů sobotní školy a školky. Ti se naplno vrhli do studia daného tématu. Pro dospěláky to byla část nazvaná Poražený nepřítel a úkolem nás provedla Květa Tyšerová. Studovali jsme Zj 12.kapitolu popisující snahu satana uspět v boji s Bohem. Je odhodlán udělat všechno proto, aby zničil církev a její poselství v závěrečné době. Jediná naděje církve spočívá v Kristu.

Mládež s Ivou Burešovou studovala Real Time – úkol o tom, kdo je dokonalý, o odpuštění, o zdánlivé slabosti člověka, který odpustí. Téma je pro mladé dnešní doby velmi důležité.

Slovíčko před kázáním Ivy Burešové vyprávělo o snu jednoho staršího, dříve velmi nepříjemného muže, dnes milého a usměvavého. Zdálo se mu, že táhne těžký kříž ke Svatému městu. Aby si ulehčil práci, kus kříže si uřezal. Jenže právě tento kousek mu chyběl, když si chtěl z kříže udělat most, aby se dostal přes příkop do Svatého města stejně jako ostatní. Spadl do příkopu a kdyby ho nezachránila ruka Ježíše, zemřel by. On prošel cestu s těžkým křížem na zádech před námi a zná naše problémy a soužení. Nabízí nám svou pomocnou ruku. Je na nás, zda ho chceme následovat a pomoc přijmeme, zda chceme být Jeho obrazem – vlídní, usměvaví, laskaví.

Tématem kázání bratra Lodera byl druhý příchod Pána Ježíše, takže mládež nám zpříjemnila dopoledne písničkou právě o této tolik očekávané události.