Náš Pán nám požehnal sluníčkovým počasím a teplotami velmi vysokými na toto období. První jarní den je za námi, v záhoncích začínají zářit kytičky, objevili se dokonce i motýli a berušky. Díky za tu nádheru, Bože.

Po dalším dílu seriálu Line age zasedl před shromáždění kovaný učitel Sobotní školy Petr Chára a i když ho jímaly obavy nad náročností tématu, kapitolou Soud nad Babylonem nás provedl velmi dobře.

V poslední době budou velmi intenzivně působit démoni, kteří se budou snažit co nejvíce napodobit Boží jednání. Jejich činnost bude úspěšná ve snaze sjednotit bezbožníky při přípravě na boj proti Božímu věrnému ostatku. Šestá rána však způsobí symbolické vyschnutí řeky Eufrat, symbolizující konec masivní podpory Babylonu – spojení politicné a náboženské moci, protože zklamaní lidé se v hněvu obrátí proti němu. Poslední rána se odehraje za obrovského hromobití a zemětřesení. Babylon bude rozbit.

Po slovíčku Ivy Burešové o požehnání pro ty, kteří pomáhají slabým a bezmocným nám mládež opět krásně zazpívala.

Bratr Marek Wagner se s námi ve svém kázání zamýšlel nad zdánlivě jednoduchým příběhem o Samsonovi. Chovat se dle principu „vidím – chci“ nevede k ničemu dobrému. Přestože stále opakujeme své chyby, náš Bůh má s námi trpělivost a nezavrhne nás. Možná nechá nás padnout až na dno, ale neopustí nás a při sebemenším náznaku obnovení naší pokory a lásky se k nám znovu přizná.