Májové sobotní ráno nás sice přivítalo slunečními paprsky a naladilo nás do usměvava, ale v průběhu dne se k nám vrátily mraky a mrholení. Díky Pánu za to, vody je opravdu třeba. Jen ten sníh, který nám meteorologové slibují, by mohl zůstat v nebeské peřině.

Příchozí do modlitebny vítaly tóny křesťanských písniček a nové zářivky nad kazatelnou 🙂 . Ty staré nás minulý týden trošičku postrašily maličkým lokálním požárkem zřejmě v důsledku výbuchu kondenzátoru. Úvodní video z cyklu Line age nás seznámilo s odjezdem 150 věřících z malé anglické vesničky na lodi Mayflower v roce 1620 do Ameriky, kam přinesli protestantskou víru. Poté jsme se pustili směle do studia sobotní školy s Petrem Chárou. I když se obával, že téma Slova moudrosti pro rodiny nejsou pro něho, vedl nás velmi dobře. Téma bylo hodně diskutováno. Je vidět, že se zamýšlíme nad problémy, které jsou živé a aktuální v každé rodině.

Mládež dnes nebyla přítomna, protože odjela do Zlína na Múzičku. Sami mladí si vybrali a nacvičili písničky. Kéž jim Pán požehná a přinese jim do srdíček radost při chválení našeho Stvořitele.

Slovíčko Ivy Burešové nám připomnělo pomocí příběhu o krásné dívce Agape a jejích 7 nápadnících, že pro dosažení Boží milosti a spasení je nutná nejen víra, nejen činy, ale i studium, rozvaha, sobotní odpočinek, modlitba a odevzdání se Pánu.

Kázáním nám posloužil bratr Jiří Loder, který se zamýšlel nad prvními otázkami zaznamenanými v Bibli. Které to byly? Dočtete se v přepisu kázání.

Po ukončení oficiální části bohoslužby se ještě konalo malé členské shromáždění, jehož předmětem bylo odsouhlasení působení stávajících služebností na další jeden rok. Kéž nás Pán vede a naše práce je přínosná pro celý sbor.