Tradičně se první sobotu v roce koná společná bohoslužba valašských sborů ve Vsetíně. Letos jsme si ji o týden posunuli kvůli krásné události – křtu. Po deváté hodině ranní se začala modlitebna plnit. Děti dolaďovali svá vystoupení, řečníci své proslovy. Bohoslužbu jsme zahájili společnou písní a modlitbou. Úkoly sobotní školy nás provedl bratr Kloda. Zamýšleli jsme se nad první kapitolou knihy Daniele.

Prostor po přestávce byl vyplněn společnými chválami našeho Pána spolu se zpěváky sboru Vsetín. Že Ho milují i ti nejmenší jsme poznali z programu, který si pro nás děti připravily. Písničky v nejrůznějších stylech, hra na hudební nástroje, čtení veršů z různých překladů Bible, tím vším okrášlili naši bohoslužbu. Kázáním z Božího slova nám posloužil náš kazatel Hynek Dona. Co nám přinese nový rok? Kolik dobrého a kolik méně dobrého? Zaslíbil nám náš Pán, že nás od špatného ochrání? Jak události nového roku ovlivníme my? Jak ovlivníme svou budoucí existenci na Nové zemi? Přemýšleli jsme nad různými otázkami.

Tečkou za dopoledním programem bylo vystoupení naší mládeže ze sboru Valašské Meziříčí, která pod vedením Zdenky Pimkové předvedla několik skladeb na housle, violoncello a trubku.

Odpolední část soboty byla velmi příjemná – společně jsme poobědvali skvělé polévky, chlebíčky a veliké množství zákusků, které připravily sestry ze všech přítomných sborů. Všechny prostory modlitebny jsme využili k srdečnému povídání, sdílení a plánování budoucích akcí.

Děkujeme Pánu za krásnou sobotu.