První ze serie aliančních bohoslužeb se uskutečnila v úterý 14.ledna 2020. Tato požehnaná akce má za cíl sblížit věřící ze všech církevních ohrádek, naučit je lásce a toleranci k těm, kteří věří „trochu jinak“ než my. A je nutno říct, že se to daří a setkání se stala již tradicí.

Program aliančního shromáždění tvořily modlitby, duchovní písně, ale především zamyšlení kazatele Hynka Dony z Církve adventistů sedmého dne. Vycházelo z myšlenek a života Jana Ámose Komenského, který zemřel právě před 350 lety. Ve své úvaze vycházel Hynek Dona  z biblických textů Řím7:14-25., Žalm 85 a  citáty Komenského: „Kdo neovládá sebe, nemůže vládnout druhým.” a „Co chceš, aby ti jiní činili, čiň ty jim. To je souhrn zákona Božského.“ Záznam kázání najdete pod odkazem „kázání“.

Shromáždění bylo ukončeno modlitbami, pozdravením pokoje a vyznáním víry. Bylo cítit, že jde o setkání požehnané naším Pánem. Součástí je také sbírka, jejíž výtěžek je již tradičně věnován hospici Citadela. A abychom společný večer ukončily neformálně a v přátelské atmosféře, sešli jsme se ve farním domě u stolu plného skvělého pohoštění. Povídalo se, plánovaly se další akce, smálo se, a pokud by jste chtěli identifikovat, kdo patří do které církve – asi by se vám to ani nepodařilo. Vždyť jsme všichni dětmi jednoho Pána, všichni milujeme jednoho Krista a o to tady přece jde.

Za týden se sejdeme opět, tentokrát v kostele Římskokatolické církve v 17.30hod. Kázáním nám poslouží kazatel Apoštolské církve Tomáš Hasmanda.