Jarní prázdniny zamíchaly osazenstvem modlitebny – někteří domácí odjeli do jiných sborů, a sourozenci v Kristu odjinud zase přijeli k nám. A bylo to velmi milé.

Video Line age nám připomnělo oběti pionýrů naší víry, kteří se pro kazatelskou činnost a šíření Božího slova dokázali vzdát finančních prostředků, vlastního pohodlí i dětí. Připomněli jsme si činnost rodiny Whiteových a smrt jejich syna Henryho. I když manželé přišli již o druhé dítě, Pán je v jejich smutku potěšoval a dával sílu působit dále.

Sobotní škola mládeže dnes neproběhla, i když Iva Burešová byla – jako vždy – připravena. Naši mladí odjeli a prožili sobotní den jinde. Kéž jim Pán žehná. Úkolem sobotní školy nás provedl Bohumil Mroček. Jak poznamenal – téma mu dalo zabrat. Ale vše zvládl bravurně. Zamýšleli jsme se nad otázkou modlitby Daniele v úkolu s názvem „Od poskvrny k očištění“. Shrnutí najdete pod odkazem „Shrnutí sobotní školy“.

Slovíčko před kázáním měla dnes Květa Tyšerová a navázala na to, které měla minulou sobotu. Opět jsme si přečetli několik úryvků z knihy Viktora Emila Franka „Co v mých knihách nenajdete“. Navázali jsme tak opět na právě probíhající festival programů o Izraeli – Chaverut.

Kázáním z Božího slova nám posloužila sestra Ester Egerová z Bystřice pod Hostýnem. Připomeňme, že její otec, bratr Olivík, byl před řadou let jedním ze členů našeho sboru a váže ho k nám vřelý citový vztah. S radostí jsme přijali z úst jeho dcery pozdravy pro celý sbor.

Tématem kázání byl verš, který našla sestra Egerová na své novoročence a který se týkal „radosti v Pánu“. Zvukový záznam kázání najdete pod příslušným odkazem na našich stránkách.

Prázdniny pomalu končí a tak přejeme všem členům, aby se v pořádku vrátili domů, aby se jim vyhnuly všechny momentálně ve vzduchu kroužící nebezpečné bacily, a abychom se mohli opět všichni setkat v lavicích naší modlitebny.