Než jsme se nadáli, je tu podzim. Díky Pánu prožíváme krásné slunečné babí léto. Na rozdíl od léta, které bylo spíše studené, si užíváme sluníčkové teplé počasí, a to nás nabíjí na blížící se chladné období.

Každoročně touto dobou slavíme na nějaké útulné chatě uprostřed přírody Díkuvzdání. Covidové nebezpečí nám tuto možnost letos zhatilo. Připomněli jsme si dnes tuto událost výzdobou kazatelny, kterou nám připravili manželé Donovi. Ale abychom nepřišli o možnost děkovat Pánu za Jeho požehnání, rozhodli jsme se sejít 16.října 2021 alespoň na pár hodin odpoledne.

Úkolem sobotní školy nás provedl Petr Chára. Načali jsme nový úkol. Studovat budeme knihu Deuteronomium. Čekají nás zamyšlení nad věčnou smlouvou, zákonem a milostí, a také nad láskou Boha k nám a nás k Bohu. V prvním úkolu jsme vzpomněli na historické události, které provázely Izraelský národ v průběhu dějin. Jak moc se chováme stejně, jako starozákonní Izrael? Jaký vztah má Bůh k nám? Vracíme Bohu Jeho lásku? Je vhodná svoboda v lásce? Nad těmito otázkami jsme se společně zamýšleli.

Než jsme si vyslechli kázání z Božího slova, poděkovali jsme našim milým manželům Donovým za organizaci sborového výletu, a za péči o nás. Viděli jsme mnoho krásných míst, seznámili jsme se s činností Slezské Diakonie, užili jsme si příjemné chvíle v cukrárně a pochutnali jsme si na báječném obědě. Současně jsme opožděně popřáli našemu kazateli k jeho letošním kulatinám. A protože kuchtí často a rád, jeho dárek byl zaměřen právě do kulinářské oblasti.

Kázání z Božího slova Hynka Dony si můžete poslechnout na odkazu „Kázání“.