Listy kalendáře se přehouply na novou číslici – 2022. Vzpomínám na dobu svého mládí. Letopočet 2000 byl pro nás tak neskutečně vzdálený! Mysleli jsme si, že se tohoto data na zemi nedočkáme, protože Pán už určitě přijde. Jak rychle to uběhlo. Jaký bude ten rok nový? Co nám přinese? Ať to bude cokoliv, je pro nás povzbuzující vědomí, že Bůh má vše ve svých rukou. A ať už to budou chvíle veselé, nebo ne, On nás neopustí, ví o každé naší starosti a vždy nás vyslechne a pomůže. Díky Mu za to.

Sobotní program naší bohoslužby zahájilo studium úkolů Sobotní školy. Zamyšlení nad listem Židů se nám líbí. Dnes jsme studovali téma „Ježíš – hlavní postava listu Židům“ s Květou Tyšerovou. Tato lekce se zaměřuje na skutečnost, že centrální postavou celého listu Židům je Ježíš, který je v něm představen jako ten, kdo dává našim životům smysl a naději. V souhrnném pohledu jsme povšimli pěti významných rolí, které jsou v něm Ježíši připisovány – Král, zprostředkovatel požehnání, náš zástupce, velekněz a prostředník lepší smlouvy. Shrnutí úkolu najdete na úvodní stránce webu.

Mládež se ve své sobotní škole intenzivně připravovala na novoroční besídku, která je plánovaná na příští sobotu. Už teď se těšíme.

Naše dnešní návštěva nás velmi potěšila. Přijel bratr Lukáš Jurečka, který nám posloužil kázáním z Božího slova. A bylo to kázání opravdu úžasné. Bratr kazatel se zamýšlel nad pojmem „evangelizace“. Jak postupovat? Proč se nedaří zaplnit prázdná místa ve sboru, i když se snažíme? Co je při evangelizaci nejdůležitější? Na tyto otázky dostanete odpověď, pokud si poslechnete záznam kázání.

Přijďte určitě příští sobotu. Kromě klasické bohoslužby se můžete těšit na společné agapé a besídku, které se tentokrát zúčastní nejen mládež.