Prázdniny a doba dovolených už je za dveřmi. Začíná obvyklé každoroční „stěhování“ brášků a sester – ti naši odjíždí do nejrůznějších sborů v naší republice, a u nás můžeme přivítat zase sourozence odjinud. Dnes jsme přivítali manžele Fenikovi ze sboru Trutnov, Hrubé ze sboru Hronov, Dvořákovi ze sboru Štramberk a Iva Těthala ze Zábřehu.

Sobotní úkol připadl opět na Bohumila Mročka. Protože nám zbývá poslední v tomto čtvrtletí, připomněli jsme si nad prezentací bratra Jána Petroviče hlavní myšlenky všech úkolů za poslední 3 měsíce. Probíraným tématem byl „Izrael v Egyptě“.

Jakmile Jákob dorazil do Egypta, požehnává faraóna, čímž plní (samozřejmě jen částečně) Hospodinovo zaslíbení dané Abrahamovi, že bude požehnáním pro národy. Později, těsně před smrtí, Jákob dává požehnání Josefovým synům. Jákob žehná i svým vlastním synům a vyslovuje působivé předpovědi týkající se každého z nich v kontextu budoucích dvanácti kmenů Izraele.
Skutečnost, že Izrael „přebývá“ v exilu v Egyptě jako cizinec, je však v napětí s nadějí na zaslíbenou zemi. A přestože samotná kniha Genesis končí zprávou o synech Izraele v Egyptě, některá poslední Josefova slova poukazují na jiné místo: „Já umírám, ale Bůh vás jistě navštíví a vyvede vás odtud do země, kterou přísežně slíbil Abrahamovi, Izákovi a Jákobovi“ .

Kázáním nám dnes posloužil bratr Pavel Pimek. Vybral si příběh z evangelia o uzdravení chromého, kterého jeho přátelé donesli na nosítkách, rozbourali střechu domu, ve kterém se Ježíš nacházel, a spustili ho k Němu dolů. Stejně tak my máme za úkol přivádět k Ježíši naše blízké a známé, kteří Ho ještě neznají. Možná budeme muset také „rozbít střechu“ názorů současné společnosti a její nevíry. Ježíš nám přináší úžasnou naději a my ji musíme předávat dál. Zvukový záznam kázání najdete na našich stránkách.