Prázdniny se pomalu blíž ke svému konci, a to je znamením, že budeme moci brzy přivítat na Valašsku našeho milého bratra ze Skandinávie s českými kořeny – Kornelia Novaka. Čekají nás přednášky v Hošťálkové na nádvoří zámku a ve Vsetíně v parku (plakáty na našem webu). Modleme se za zdar těchto akcí, aby co nejvíce lidí poznalo cestu k našemu Pánu a mohlo získat nejen mocného ochránce a pomocníka pro život na této zemi, ale především naději na život věčný.

Společně s Jendou Petrovičem jsme si opět připomněli minulý úkol a už jsme se pod vedení Květy Tyšerové soustředili na úkol nový. Má krásný název „Vidět Neviditelného“.

„Věřit Bohu znamená spolehnout se na to, v co doufáme, a být si jist tím, co nevidíme“ (Žd 11,1). Jak si můžeme být jisti tím, co nevidíme? Ještě větší výzvou může být pochopení, že jsme vyzváni vidět „Neviditelného“ nejen tehdy, když se nám daří, ale zejména tehdy, když se nám všechno hroutí. Na pravdě o dobrotě našeho nebeského Otce, moci Ježíšova jména, moci vzkříšení a pravdě o Božím milosrdenství – to vše jsou základní pilíře, které nám pomohou zůstat silnými, když přijdou zkoušky a pokušení všechno zpochybnit.

Existují dva důvody, které nás nejčastěji vedou k pochybnostem o Boží dobrotě.

1) Hoříme touhou po něčem, o čem jsme přesvědčeni, že je to pro nás dobré. Představa, že Bůh by chtěl něco úplně jiného, nám připadá absurdní.

2) Naše zkušenost je v rozporu s tím, čemu věříme. Pokud něco dobře vypadá, pokud se při něčem cítíme příjemně, pokud něco výborně chutná nebo působí dobrým dojmem, pak to přece musí být dobré. A když nemůžeme dosáhnout naplnění našich tužeb, zlobíme se na Boha.

Pravdu o Boží štědrosti vůči nám dokazuje smrt Ježíše Krista. Právě to musí mít silnější vliv na naši mysl než všechny pochybnosti, které se v nás rodí v době zkoušek. Shrnutí tohoto úkolu najdete na stránkách sboru.

Máme velkou radost, když vidíme, že se někteří naši sourozenci v Kristu rádi vrací do našeho sborečku. Jako například manželé Dvořákovi, nebo sestra Novotná. Kéž se u nás cítí dobře a Pán našemu společenství žehná.

Kázáním z Božího slova nám posloužil bratr Jirka Kloda. Poskytl nám velmi zajímavý pohled na pojem „pravda“, a to nejen z hlediska biblického. Moc děkujeme. Zvukový záznam najdete na stránkách sboru.