Není nic milejšího, než když po mnoha a mnoha letech přijede do sborečku bratr, který se přemístil do daleké Ameriky, ale nezapomněl na své sourozence v Kristu a při cestě do Čech je navštíví. Takové nádherné setkání jsme dnes prožili, a naladilo nás do přátelské a milostivé nálady na celý den.

Dnešní úkol sobotní školy s názvem Kristova zkouška ohněm uzavřel další čtvrtletí, kdy jsme se zamýšleli nad tématem pro každého z nás velmi aktuální – V žáru zkoušek. Provedla nás jím a uzavřela Anička Petrovičová.

Naše uvažování o utrpení je vždy spojeno s otázkou původu hříchu a utrpení. Díky Božímu zjevení máme spolehlivou odpověď: Hřích a utrpení vznikly, neboť svobodné bytosti zneužily Bohem darovanou svobodu. Věděl Bůh předem, že stvořené bytosti padnou? Ano, ale očividně byl přesvědčen, že to „riziko stojí za to“. Než by nám Bůh odepřel svobodu, raději přijal na sebe břemeno utrpení způsobené zneužitím naší svobody. Toto utrpení se projevilo v životě a smrti Ježíše Krista, který vzal na sebe lidskou přirozenost a tím vytvořil mezi nebem a zemí spojení, které potrvá věčně. Shrnutí sobotního úkolu najdete na našich web stránkách.

Kázáním z Božího slova nám posloužil bratr Pavel Pimek. Připomněl nám dobu Ježíše Krista a farizejské pojetí soboty, které se od Ježíšova velmi lišilo. Zvukový záznam na vás čeká opět na našich stránkách.

Těšíme se na společenství příští sobotu, stejně jako na bohoslužbu Díkuvzdání 8.října v Trojanovicích v památníku bratří Strnadelů.