Dnešní bohoslužba v naší modlitebně byla jediná, která ve Valašských sborech proběhla. Důvodem byla větrná a sněhová vichřice, která se v noci přehnala přes Moravu a přetrhala nejedno vedení elektrického proudu. Vsetín i Kateřinice se ocitly bez topení a světla, proto byla shromáždění zrušena. Stejně tak pěvecké vystoupení sboru z Frýdlantu. Pokračující silný vítr, zaváté cesty a náledí byly důvodem zpoždění řady členů, nicméně bohoslužba nakonec proběhla dle plánu.

Úkolu sobotní školy zabývající se dluhy se chopila Anička Petrovičová. Zdá se, že život na dluh se stal všeobecně přijímaným způsobem existence. Bible však odrazuje od dluhů a křesťan by si proto měl velmi dobře rozmyslet, zda se zadluží. V Písmu nacházíme desítky zmínek o dluhu – a všechny jsou negativní. Bible netvrdí, že půjčit si peníze je hřích, poukazuje však na časté neblahé následky takového jednání. Jsou situace, které musíme řešit pomocí dluhu. Je však třeba vybrat takovou půjčku, aby byla pro nás co nejvýhodnější a splatitelná. Musíme se soustředit na co nejrychlejší doplacení. Chytrým řešením je hlídat si své výdaje, nekupovat to, co nutně nepotřebuji, nežít nad poměry. Naučme se finanční gramotnosti, abychom se nedostali do svízelné situace, kdy nebudeme schopni své dluhy vyrovnat.

Za kazatelnu se dnes postavil kazatel našich sborů Hynek Dona. Jeho zamyšlení nás varovalo před hledáním chyb na sboru a na církvi. Použil příběh o stavbě archy, kterou Noe stavěl 120 let. Nebyla dokonalá, nebyla útulná a čistá, nebyla nezničitelná. Přesto v ní bylo lépe, než mimo ni. A jen díky Pánu odolala potopě. Také naši členové nejsou svatí, každý má nějakou chybu. I církev se vyvíjí. Církev však ustanovil Ježíš, nelze tedy kritizovat Jeho dílo. Snažme se raději změnit každý sám sebe, snažme se podobat našemu vzoru Ježíši. Vulgární chování, křik, nadávky a nevychovanost do sboru určitě nepatří. Zvukový záznam najdete na webu.