Konference žen naší církve je jedna z mála akcí, které jsou během hodiny beznadějně obsazené. Důvod je jasný – perfektně zorganizované setkání žen bez rozdílu věku, vždy v krásném prostředí, na kterém se přítomné dámy cítí jako princezny. Duchovní osvěžení i povzbuzení, mnoho zajímavých setkání, promluv a workshopů s úžasnými a Bohem požehnanými ženami, spousta malých dárečků pro velkou radost, pochopení, podepření, nacházení sama sebe a nekončící pocit, že každá z nás je jedinečná, úžasná a Bohem milovaná. To jsou pocity, které si ze setkání každoročně odnášíme. A to je také důvod, proč na konferenci odjíždí vždy celá ženská část našeho sboru.

Letošní konference měla motto „Nezlomená“. Důvodů ke zlomení prožívá každá z nás mnoho, a je skvělé slyšet, že na to nejsme samy, že je tu Někdo, kdo nás podpírá. „Hostky“  (pokus o ženský rod od slova host) našeho setkání byly také zlomeny, nebo by mohly pro množství starostí být zlomeny. Ale v Boží lásce našly sílu se zvednout, jít dál a tyto zkušenosti se nám snažily předat.

Kázáním nám posloužila Soňa Sílová, kazatelka sborů Praha – Smíchov a Praha – Michle, učitelka na Adventistickém teologickém semináři a zároveň skvělá manželka a maminka dvou synů. Se svou cestou životem a prací pro jiné nás seznámila Renata Balcarová pracující v oblasti vězeňství. V posledních 16 letech působila jako předsedkyně organizace Vězeňská duchovenská péče, kde vedla zástupce z 11 církví čítající 120 osob. Další úžasnou ženou byla Renata Žilková, kterou ani pobyt na „druhé straně“ nezlomil a zavěšena do rámě našeho Pána se znovu postavila na nohy, a dnes svými výrobky dělá radost mnoha lidem. Krásno do našeho setkání přinesla Dana Kuźmic, fotografka, která díky svým portrétům spojuje generace, zvěčňuje momenty, které se nikdy nevrátí a zachycuje na svých fotkách mnoho úžasných emocí.

Všechny tyto ženy spojuje hluboká láska k Pánu, důvěra v Jeho vedení a nezlomnost. A to se nám také podařily předat. Nezlomnou je nutno nazvat také hlavní organizátorku akce Ivetku Halešovou, vedoucí oddělení žen v ČS unii, která i přes zdravotní a jiné obtíže zvládla celou akci zdárně a ke spokojenosti všech přítomných žen připravit a uskutečnit. Velký dík patří také bratru Daliborovi Cichému, v jehož zařízení se setkání konalo.

Moc děkujeme za báječný víkend a budeme se těšit opět za rok.

Podrobněji se o konferenci dozvíte v našem sborovém bulletinu.