Dnešní bohoslužba začala slavnostním aktem posvěcení a oddělení Pavla Pimka pro služebnost staršího sboru. Obřad ordinace staršího vedl Hynek Dona a Jaromír Juřínek. Starší mají být sborem uznáváni jako silní duchovní vůdci a mají mít dobrou pověst jak v církvi, tak mimo ni. Starší sboru mají být schopni vést bohoslužby ve sboru a v případě nepřítomnosti kazatele také sloužit Božím slovem a vyučovat. A to náš bratr Pavel splňuje. Jsme Pánu vděčni, že máme v našem společenství člověka, který miluje Boha, a také miluje nás, své spolubratry. A Pán miluje jeho. Kéž mu dává  moudrost a sílu v jeho konání.

Sobotní školou nás dnes vedla Anička Petrovičová. Před námi byl poslední úkol, kterým jsme uzavřeli toto čtvrtletí s názvem „Poselství tří andělů“. „Ozářeni Boží slávou“ – co to vlastně znamená? Pavel nabádá věřící, aby „bděli“ a „byli střízliví“. Poznání skutečnosti zbavuje nejistoty – osvobozuje. Druhý anděl varuje před zmatkem falešných doktrín. Třetí anděl varuje před uctíváním šelmy a jejím znamením. Bible, Kristus a Duch Svatý jsou jediným vyznáním, zdrojem spásy a síly. Poselstvím čtvrtého anděla „byla země ozářena slávou“. „Kristovi následovníci budou radostně po celém světě zvěstovat Boží poselství“.

Příspěvek před kázáním dnes měla sestra Boženka Kimlerová a byl velmi krásný. Přečetla nám modlitbu neznámého vojáka.

Co jsem dostal

Prosil jsem Boha o sílu, ale On mě učinil slabým, abych se naučil skromnosti a pokoře.

Žádal jsem Ho o pomoc, abych dokázal veliké věci, ale On mě učinil nesmělým, abych vykonal dobré věci.

Prosil jsem Jej o bohatství, abych byl šťastný. On mě učinil chudým, abych se stal moudrým.

Prosil jsem o nejrůznější věci, abych si mohl užívat života. Bůh mi dal život, abych mohl užívat všech věcí.

Nedostal jsem nic z toho, oč jsem prosil – ale dostal jsem vše, co pro mě bylo dobré. Proti mně samému byly mé modlitby vyslyšeny. Jsem uprostřed všech lidí přece požehnaný člověk.

Kázáním z Božího slova nám dnes posloužil kazatel Hynek Dona, a protože jsme dnes prožili slavnostní bohoslužbu  Večeře Páně, týkalo se kázání právě této události. Poslechnout si ho můžete opět na našem webu.

Jde o nevšední bohoslužbu, při které si připomínáme Ježíšovu oběť za nás, a intenzivněji prostřednictvím společenství a symbolů (umývání nohou, chléb a kalich) můžeme přijmout a prožít jistotu Jeho odpuštění. Máme skutečné důvody k vděčnosti a radosti, a můžeme pociťovat pokoj v srdci a přijímat Bohem nabízené požehnání. Díky Pane za Tvou oběť.

Slavnostní obřad ukončila hrou na housle Jindřiška Mročková.