Pokud je učitelem sobotní školy František Tomanec, je to záruka toho, že se na téma podíváme s nadhledem a diskuze bude bohatá. Nejinak to bylo dnes. I když téma „Výzva k boji“ zní více než bojovně a František je známý pacifista, vše jsme pochopili (doufejme) správně.

Apoštol Pavel čtenáře (tehdejší i dnešní) upozorňuje, že tím, že se postavili na stranu Krista, stávají se také jeho „spojenci“ ve velkém vesmírném sporu mezi dobrem a zlem. Díky němu budou mít dostatek sil do tohoto „boje“ proti silám zla. Věřící si mají obléci „plnou Boží zbroj“, aby mohli všemu odolat a obstáli.  Věřící mají být: (1) aktivní v naplňování poslání církve; (2)  pozorní vůči neviditelným silám, které ovlivňují jejich životy a svědectví; (3) vnímaví k tomu, že úspěch jim může zajistit jen Bůh,  a aby (4) si byli vždy vědomi důležitosti jednoty a spolupráce mezi věřícími.

Dnešní den jsme si připomínali poslední večeři našeho Pána s učedníky před jeho obětí, díky které můžeme mít naději na budoucí život na nové zemi v přítomnosti Boží. K tomuto tématu se také vázalo kázání našeho kazatele Hynka Dony, které si můžete poslechnout na našem webu.

Po tradičním umývání nohou, kdy jsme Pánu vyznali své hříchy a urovnali vztahy se sestrami a bratry, a po přijetí chleba a vína jako symbolu Kristova těla a krve, jsme si vyslechli hudební  přednes Jindřišky Mročkové, kterým slavnostní okamžiky dnešní bohoslužby ukončila. Povzbuzeni a očištěni můžeme vykročit do nového týdne.