Ač máme za sebou téměř polovinu ledna, stále zdobí naši modlitebnu malý vánoční stromeček. Důvod je jasný – dárky pod ním uložené čekají na své adresáty, členy Hooligans Church. Nemoc znemožnila jejich pastorovi Marku Mefo Húšťovi uspořádat bohoslužbu v době vánoc. Díky Pánu se jeho zdravotní stav zlepšil a zítra, tedy v neděli 14.ledna se všichni chuligáni z blízkého i dalekého okolí sejdou v našem sboru a mimo jiné si přeberou dárky připravené členy našeho společenství.

Protože dnešní bohoslužba byla první v novém roce, kterou jsme zde společně měli prožít, promítli jsme si na začátku sobotní školy prezentaci bratra Petroviče shrnující nejdůležitější myšlenky úkolu minulého čtvrtletí. Poté už jsme se pustili pod vedením Květy Tyšerové do úkolu nového s názvem „Nauč nás modlit se“.

Zdá se, že mezi některými křesťany převládá přesvědčení, že pouze spontánní modlitba formulovaná vlastními slovy je skutečnou modlitbou.  Když však Ježíšovi učedníci požádali svého Učitele, aby je naučil modlit se, dostalo se jim velké přednosti. Ježíšovu modlitbu dodnes vnímáme jako vzor pro naše modlitby. Díky Boží prozřetelnosti se dnes uprostřed Písma nachází celá kniha modliteb – Kniha žalmů. Díky tomu nejen vidíme, jak se modlil Boží lid ve starověku,  ale tyto modlitby jsou pro nás také inspirací, jak se můžeme modlit my dnes. Nad některými verši z Žalmů jsme se společně zamýšleli.

Slovíčko si dnes připravila sestra Chárová a přečetla úryvek z knížky Karla Vysloužila „O nebi“, politického vězně, který knižně vydal svá duchovní zamyšlení z dob své nesvobody. Kázáním z Božího slova nám posloužil bratr František Číhala. Jeho zvukový záznam najdete na našem webu pod odkazem „Kázání“.