Ohlašované špatné víkendové počasí se nekoná, a tak opět můžeme obdivovat a chválit Pána za neskutečně krásnou, sluníčkovou a teplou sobotu.

Po zhlédnutí úvodního videa žalmu 18 jsme si připomněli myšlenky minulého úkolu Jendy Petroviče. Úkolem s názvem „Motivováni nadějí“ nás provedl Miloš Mroček.

Druhý příchod Ježíše Krista je jedním z ústředních témat Písma. Je to zlatá nit, která se táhne posvátnými stránkami Bible. Jeden učenec odhadl, že ve Starém zákoně se nachází 1845 zmínek o Kristově druhém příchodu. Ve dvou set šedesáti kapitolách Nového zákona je více než tři sta zmínek o návratu Krista. Třiadvacet z dvaceti sedmi knih Nového zákona mluví o této velké události. Poté, co reformace v Evropě ztroskotala a zabrzdily ji rozdělení a spory, protestantismus zapustil kořeny v Novém světě (později se z něj staly Spojené státy americké), kde se mnozí snažili pozvednout prapor pravdy, včetně pravdy o druhém příchodu. Patřil mezi ně i baptistický farmář William Miller. Během svého studia Bible došel k závěru, že Ježíš přijde brzy, dokonce ještě během jeho života. Začal toto poselství kázat, a tím odstartoval mohutné hnutí. Přestože toto hnutí čelilo velkému zklamání, mnohým lidem zpřístupnilo biblické pravdy, které jsou důležité i dnes. Tento týden jsme zkoumali, proč myšlenka druhého příchodu Krista naplňovala věřící radostí v průběhu staletí a jak se můžeme my sami připravit na tuto velkou událost.

V příspěvku před kázáním nám Iva Chárová připomněla, že do sboru chodíme kvůli Ježíši Kristu. Pokud nás od návštěvy společenství odradí lidské nedostatky a hříšnost, se kterou všichni bojujeme, nechodili jsme tam kvůli Pánu.

Kázáním z Božího slova nám posloužil Milan Drobík, který zde působil před půl stoletím. Jeho zamyšlení navazovalo na téma sobotní školy. Očekáváme druhý příchod Krista? Dá se odvodit, kdy nastane? V čem udělali naši předkové chybu, když ho předpovídali? Poslechněte si kázání na našich stránkách.