Započetí studia nového čtvrtletního úkolu přináší opakování toho minulého. Shlédli jsme proto prezentaci bratra Petroviče s nejdůležitějšími myšlenkami jednotlivých kapitol úkolu „Velký spor“. Do úkolu „Evangelium Marka“ se s námi pustila Iva Chárová. S pochopením jednotlivých částí evangelia a s osobou Marka nám pomohlo video společnosti BibleProject, jako vždy velmi kvalitní.

Jan Marek byl současníkem Ježíše Krista, byl účasten jeho zázraků, spolupracoval s Petrem a Pavlem. Přesto na své první misijní cestě zklamal. Ovšem díky druhé šanci, kterou dostal díky svému bratranci Barnabášovi, se velmi změnil a vykonal na poli misie veliké dílo. Díky němu obsahuje naše Bible krásné, stručné a jasné evangelium, které přináší radostnou zvěst o naději a spasení. První postavou zmíněné knihy je Jan Křtitel, který přesně podle slov starozákonních proroků připravil Ježíši cestu. Marek nám popisuje počátek služby našeho Spasitele a dokladuje, že je skutečným vyvoleným Božím synem a přichází v „čase, který se naplnil“.

Příspěvek před kázáním měla připravený opět Iva Chárová. V pátek jsme si připomínali příchod věrozvěstů Cyrila a Metoděje na Moravu, a proto jsme si připomněli jejich životní osudy.

Kázáním z Božího slova nám posloužil bratr František Číhala. Tématem byla „Víra“. Co to je? Jak ji získáme? Musíme pro to také něco udělat? Otázky vám budou zodpovězeny v audio záznamu.