V odpoledních hodinách se „zdravé jádro“  našeho společenství sešlo ke společné oslavě příchodu nového roku u Mročků ve Valašské Bystřici. Každá ze sester přinesla něco dobrého k zakousnutí. Množství dobrot působilo dojmem, že zde chceme trávit alespoň týden. Usazeni v příjemném teple u velikého kuchyňského stolu jsme se dali do přátelského povídání a ujídání sladkých i slaných laskomin. Na silvestra má být veselo – proto Jindřiška donesla oblíbenou hru Twister a rozpoutal se souboj dvojic o udržení rovnováhy v nejroztodivnějších pozicích. Potvrdilo se známé rčení, že věk je jenom číslo, protože ve finále se utkali Milošek Mročků a Franta Tomanec. A věřte – jejich ohebnost jim můžou mládežníci jen závidět.

dscn4705

dscn4706

dscn4707

dscn4715

dscn4718 dscn4719 dscn4723 dscn4727 dscn4732

Kuchyní se rozvoněla úžasná vůně pečených kuřecích paliček. Nedalo se odolat, ochutnali všichni a nejvíce se poměla fenka Bibinka.

Zábava pokračovala vzpomínkovými soutěžemi všemi milovaného již zesnulého bratra Blahouška Balcara, kterými nás potěšil Franta – nekonečný zdroj blbin a legrace. A nutno podotknout, že mládežníci se nechali většinou nachytat. Ani hostitelka Soňa nezůstala pozadu a všechny přítomné potrápila soutěží „Kolik vidíš garáží ?“ s párátkama. V této disciplíně byla inteligence spíše na překážku 😆 .  Pavel Pimek nás zase dostal rébusem „Vysypej smetí z lopatky“. Myslím, že párátka nebudeme chtít hodně dlouho ani vidět.

Jestli se domníváte, že táborák patří k vlahým letním nocím, mýlíte se. Náš sboreček přišel s inovací – silvestrovský táborák. Nevěřili by jste, jak dobře chutnají krůtí klobásky opékané v mrazivé noci u krásně hřejícího ohně. Mladší členové sešlosti si čekání krátili zapalováním ohňostrojových fontánek a pobíháním s hořícími prskavkami. Kolik legrace se dá u táboráku užít – zvláště pokud vám majitelé pozemku neřeknou, kde je vykopaný rigol  😀 a zmrzlá louže.

dscn4736 dscn4737 dscn4739 dscn4740 dscn4745 dscn4763 dscn4766 dscn4769

Klobásky chutnaly, na mou věru. Abychom trochu vytrávili, začali jsme hrát Aktivity. Znázornit různé věci a činnosti pomocí pantomimy, graficky nebo popsat nám šlo v časovém limitu 1 minuta velmi dobře. Zvláště Jenda Petrovič byl nedostižný.

Ale pozor – půlnoc už se blíží. Naše sklenky naplnily Rychlé špunty a šampaňské. Nezbývá, než si přiťuknout na požehnaný nový rok a popřát si od srdce jen to dobré. Ovšem nejkrásnější začátek nového období je v blízkosti Pána, proto jsme chvíle využili na modlitby, ve kterých jsme prosili o požehnání, milost, prosili jsme za jednotu našeho sboru a očištění vztahů, prosili jsme za ty, kteří jsou trápeni nemocí či starostmi, prosili jsme za mír a pokoj pro všechny dobré lidi na světě. Pane, neopouštěj nás ani v tomto roce.

Krátce po půlnoci jsme se spolu rozloučili a rozjeli se do svých domovů. Přátelská atmosféra naší oslavy byla báječná, všichni jsme cítili lásku a přítomnost našeho Pána.

Takže – vykročme pod vedením Pána pravou nohou.

dscn4770 dscn4772 dscn4773 dscn4774 dscn4775