Protože zítra celý svět slaví Mezinárodní den matek, rozhodly jsme se my, sestry z našeho sboru, že z „popudu“ Služby žen při naší církvi uspořádáme tzv. Sobotu žen. Celou věc jsme pojaly tak, že jsme se chopily veškeré činnosti a muže jsme nechaly pro tentokrát odpočívat. Ne proto, abychom se „zviditelnily“, ale abychom sloužily.

Uvádění bohoslužby se ujala Iva Burešová. V této roli to byl její „křest“. Snad proběhne vše dobře.

Při zpěvu nás doprovázela naše „ostřílená“ hudebnice Zdenka Pimková.

Započali jsme, jako obvykle, promítáním. Ne však dalšího dílu seriálu Line age, jak jsme zvyklí. Dnes si pro nás připravila Iva Burešová video na téma Setkání u studny, inspirované biblickým příběhem setkání Ježíše se Samařskou ženou. Téma bylo obdobné, jako téma konference žen, které jsme se zúčastnily v březnu v Malenovicích. Každá žena má nějaké problémy a potřebuje se sdílet s jinými ženami u pomyslné studny. Hlavně však potřebuje jít ke studni – zdroji vody živé, k Ježíši, aby jí povzbudil, posilnil a pomohl.

Sobotní školou s názvem „Změna“ zákona nás provedla Květa Tyšerová. Všichni přítomní se do studia úžasně zapojili, bylo vidět, že nás téma oslovilo.

Před kázáním jsme zvyklí na slovíčko Ivy Burešové. Dnes se v této roli představila Jana Jančová a šlo jí to více než dobře. Určitě si to bude muset někdy zopakovat.

Zamyšlení nad biblickými prorokyněmi a také nad postavou E.G.White pronesla Anna Petrovičová. Mnohé detaily ze života EGW jsme vůbec neznali. Promluva nás velmi oslovila. Přepis najdete v archivu.

Po kázání jsme my, matky, byly obdarovány krásnou květinou naším bratrem Janem Petrovičem. To bylo velmi milé překvapení. Moc děkujeme.

Tím však bohoslužba ještě zdaleka neskončila. Soňa Mročková si připravila prezentaci, ve které všechny přítomné informovala, co jsme prožily na konferenci žen, a především mluvila o Službě žen. Tato iniciativa nás velmi oslovila a rády bychom také přispěly v dobré věci. Konkrétně se nám líbil nápad s šitím polštářků – srdíček pro ženy po onkologické operaci prsu. Do této práce bychom rády zapojily i ženy z našeho města a tím bychom  mohly působit i misijně.

A protože dnešní den je zároveň Dnem modlitby za Adru, následovala modlitební chvilka ve skupinkách a také sbírka na Adru.

Myslíme si, že Sobota žen se vydařila, a že i mužům se líbila. Děkujeme Pánu za požehnání a vedení.