Dnešní shromáždění bylo ve znamení žen, a to kvůli blížícímu se svátku MDŽ. Naše Sobota žen korespondovala také s celocírkevní Sobotou modliteb žen. A byl to moc pěkný den.

Lavice dnes překypovaly mládím. To proto, že nás navštívila nás pětice slečen, zatím neznámých, ale ony se jistě představí.

Aby ve všem rezonovala žena, také video Line age dnes mluvilo o ženě – Mary Jonesové. Neváhala jít 45km bosa a pěšky do městečka, aby si za uspořené peníze koupila Bibli, po které toužila. Její čin dal podnět k založení Britské Biblické společnosti, Americké Biblické společnosti a k ještě většímu působení misionářů na dálném východě.

Sobotní školou nás provedla Anna Petrovičová. Studovali jsme téma Satan a jeho stoupenci. Zjevení 13.kap. detailně popisuje satanovy útoky během křesťanských dějin. Satan při nich využíval dvou spojenců, kteří jsou zobrazeni jako šelmy. Na konci času se satan a obě šelmy sjednotí, aby se postavili na odpor Božím vykupitelským aktivitám a získali si oddanost světa. Bible nám ukazuje, co nás na konci dějin čeká. Nesděluje nám však každý detail. Buďme proto opatrní ve výkladu budoucích událostí.

Slovíčko před kázáním měla žena Květa Tyšerová a opět o ženě – Florence Nightingalové, která žila v polovině 19.století. Stala se i přes protest rodiny zdravotní sestrou. Byla obětavá a empatická. Po Krymské válce bojovala Florence proti únavě, špatné výživě a životním podmínkám hlavně s pomocí hygienických opatření jako je pravidelná výměna ložního prádla, adekvátní osvětlení, pravidelné větrání, zdravější strava a lepší jídelní vybavení. Zároveň podporovala aktivitu nemocných a zlepšení dodávek léčiv. Všechna tato opatřením přinesla větší šance na uzdravení zraněných a nemocných vojáků. Tato žena významnou měrou pozvedla úroveň zdravotnictví v Anglii.

Po slovíčku se nám představily naše návštěvnice. Zazpívaly nám několik krásných písní oslavujících Boha a potom se nám představily jednotlivě. Všechny dívky byly účastnice aktivity Jesus for you (JFY), díky níž se zúčastnily pouliční evangelizace v rlzných městech. Vyprávěly nám o svých zkušenostech a moc nás potěšilo vidět, jak mladí milují Ježíše a pracují pro něho.

Kázáním z Božího slova nám posloužil bratr Loder. A téma? Opět žena. Hovořeno bylo o nejznámější žene Nového zákona – Marii a nejznámějším muži Starého zákona – Mojžíšovi.  Bratr se zamýšlel nad tím, jak reagovala Marie, matka Ježíše na Boží povolání v porovnání s reakcí Mojžíše. Přepis hledejte v Archivu kázání.

Krásným závěrem dnešní bohoslužby byly rudé růže předané všem přítomným ženám k MDŽ od našich mužů. Děkujeme 🙂 .