Paní zima je zřejmě tady – bílá krajka na trávě a listech nás přesvědčuje o tom, že na příjemné teploty můžeme na nějakou dobu zapomenout. Nicméně měsíc před vánocemi už bylo na čase.

Sobotní školu měl dnes na starosti František Tomanec. Doporučujeme přečíst si shrnutí úkolů sobotní školy pod odkazem Shrnutí sobotní školy. Mládeži posílené o jednoho návštěvníka z řad kamarádů z mládežnických akcí se věnovala Iva Burešová. Kromě zamýšlení se nad našimi životními cíly osobními, ale především společnými s výhledem na Boží království, si omladina nacvičila také písničku k chvále našeho Pána.

Slovíčko Ivy Burešové mluvilo o modlitbě, které – pokud jsou vysloveny s upřímným srdcem a vroucně – stoupají přímo k nebesům. Ale ty formální, plané a neupřímné zůstávají v modlitebně a nejsou k ničemu. Mohou pouze způsobit absenci některých členů, kteří neupřímnost cítí. Písnička mládeže Ty jsi mi vším slovíčko krásně doplnila.

Kázání z Božího slova z úst Marka Wagnera na téma `Správně, služebníku dobrý a věrný, nad málem jsi byl věrný, ustanovím tě nad mnohým; vejdi a raduj se u svého pána.´ se zamýšlelo nad hřivnami, které nám Pán svěřil. Někdo dostal více, někdo méně. Pokud své množství hřiven zúročíme, bez ohledu na kolik jich je, vždy uslyšíme ono příjemné: „Správně, služebníku dobrý a věrný“.

V našem sboru spontánně vznikl „sociální fond“. Bratři a sestry začaly odkládat peníze pro někoho potřebného, nejlépe z řad dětí. Kéž Pán požehná ochotným dárcům.