Nádherný slunečný dnešní den svědčí o tom, že nám Pán den odpočinku opravdu požehnává. Paprsky prozářily celou modlitebnu a vykouzlily na nejedné tváři úsměv.

Video Line age nám připomnělo zklamání lidí očekávajících druhý příchod Pána Ježíše v roce 1844. Prožili obrovské zklamání. Mnozí prodali domy, pole, jiní v očekávání Božího království nesklidili úrodu brambor. A přesto měli nakonec tu největší úrodu, jakou v životě zažili. Pán dopouští různá trápení, ale nikdy nás neopustí a upřímnou víru vždy požehná.

Sobotní školou nás provedl Miloš Mroček. Stále se zamýšlíme nad knihou Nehemjáš. Shrnutí najdete pod odkazem.

Mládež si s Ivou Burešovou povídala o svatosti, co to je, kdo jí může dosáhnout a zda jsme toho schopni vlastními silami.

Po kázání Hynka Dony jsme společně prožili památku Večeře Páně. Připomněli jsme si oběť, kterou nás Ježíš zbavil našich hříchů a dal naději na život věčný. Tradiční biblické umývání nohou vystřídalo přijímání nekvašeného chleba – těla Kristova a vína – krve Kristovy. Nikdy nebudeme moci docenit, jak veliká musí být láska Boží k nám,  když pro nás Pán podstoupil tuto oběť. Budiž Mu za to chvála.