Dnešní shromáždění bylo bezesporu štědré – po příchodu do modlitebny našel každý z nás na svém místě v lavici malou sladkost jako pozornost před blížícími se svátky. To aby dnešní dopoledne bylo pro všechny sladké 🙂 .

Video ze série Line age nám přiblížilo osobnost Elen White, její dětství, úraz a její seznámení se zvěstí o blížícím se příchodu Ježíše Krista. Sobotní školou nás provedla Anička Petrovičová a že šlo o úkol náročný, o tom svědčila celkem bouřlivá a emotivní nálada. Shrnutí úkolu najdete pod příslušným odkazem. S mládeží probírala úkol Iva Burešová. Tématem bylo trojandělské poselství, jak mu porozumět a co tato zvěst znamená pro každého znás bez ohledu na věk.

Mladí nám připravili milý zážitek. Chválili písničkou našeho Pána za nás všechny.

Kázáním z Božího slova nám posloužil Jan Wagner. Nejprve vzpomněl na léta svého působení v Adra brigádě, kdy se svou budoucí manželkou a bratrem pomáhali potřebným ve Valašském Meziříčí a okolí. Nechápal tehdy, proč jsou lidé za tak nepatrnou pomoc, jak se mu zdálo, tolik vděční. Po letech se situace obrátila a on se ocitl na straně těch, kterým je pomáháno. Teprve potom pochopil, jak i malá pomoc může být ve skutečnosti velkou. Zamýšlel se i nad tím, jak Bůh hodnotí, když někomu nepomůžeme. Když naše lhostejnost převládne nad soucitem. Určitě jsme se v kázání opět všichni našli a bylo nám poučením.