Třetí ekumenické shromáždění přivítalo své návštěvníky v útulné modlitebně našeho sboru promítanými fotografiemi Valašské přírody a křesťanskými písněmi. Obojí přispělo k navození té správné atmosféry. Úderem půl šesté k přítomným promluvil Pavel Pimek, který všechny srdečně přivítal, pronesl modlitbu a společně jsme vyznali svou víru. A pak už se rozezněly struny kytar a banja. Spolu se všemi přítomnými si chválící skupinka v průběhu bohoslužby zazpívala několik krásných písní, kterými oslavila Pána, Stvořitele a hlavně tatínka nás všech bez rozdílu vyznání. Kázáním nám posloužil bratr Jarek Zubík, kazatel Bratrské jednoty baptistů a tématem byl „Jazyk, řeč, media“. Záznam najdete pod odkazem Kázání na stránkách valasskemezirici.casd.cz .

Následovaly modlitby sepsané bratry na Maltě, naše osobní modlitby završené modlitbou Páně a následně požehnáním zástupců všech církví a společenství. Druhá část aliančního shromáždění měla trochu uvolněnější charakter. Prohlédli jsme si fotografie z letošník eku-výletů a zazpívali jsme si opět po roce písničku Franty Tomance „Nebe bude v eku stylu“, které měla obrovský ohlas. Co naplat – její obsah je více než pravdivý. Blok písniček zakončilo v Církvi adventistů dobře známé „kolečko“. Všichni přítomní se uchopili za ruce a nikdo neřešil,do které církve jeho soused patří. Společně jsme potom pronesli přání, kterým my, adventisté, vítáme a ukončujeme sobotu. A sladká tečka v podobě báječného pohoštění mohla začít.

Pokud očekáváte, že po dobrém frgálu či chlebíčku se šlo domů, tak to se pletete. V modlitebně se shromáždili všichni, kdo umí hrát a zpívat. Společné jamování a následné sdílení a svědectví se protáhla do velmi pozdních hodin. Nikomu se ze společenství brášků z jiných ovčinců domů nechtělo. Bylo nám spolu moc dobře. Tak za týden v modlitebně Církve apoštolské naviděnou !