Zima ještě nezačala a už vlastně skončila. Alespoň tak se to dnes ráno jevilo v našem městečku. Sluníčko svítilo jako o závod, teploty vysoko nad nulou, ptáčci se probrali k životu a my také. Požehnaná sobota.

Video z řady Line age dnes hovořilo o Josephu Batesovi a sobotních konferencích roku 1848. Pán si použil sobotu jako prvek, kterým opět sjednotil věřící zklamané po roce 1844 a rozdělené do různých skupin. Zvěst o správném sedmém dni se šířila rychlostí blesku.

Sobotní školou nás provedl Bohumil Mroček. Pokračovali jsme ve studiu knihy Daniel – shrnutí úkolu najdete pod příslušným odkazem. S dětmi se učila Iva Burešová. Tématem byla misie – co to je, jak šířit zvěst evangelia, jak důležitá je při misii pomoc potřebným, chudým a nemilovaným. Své poznatky může mládež převést do praxe – sboreček chce pomoci jednomu neslyšícímu chlapci a jeho mamince.

Slovíčko před kázáním se týkalo vytrvalosti. V australských lesích spálených ohnivým peklem začínají vyrůstat tenoučká stébla kapradin a trávy. Země sežehnutá na prach nedokáže zabránit vytrvalým rostlinkám opět vyrašit. Stejnou vytrvalost ve víře bychom měli mít my. Stejně jako apoštol Pavel, který prošel bičováním, ztroskotal, byl vězněn, a přesto vytrval. Jeho víra byla stále silnější. Každý z nás má období, kdy se mu nedaří a jeho barometr víry klesá. Je třeba se odrazit ode dna a vytrvat. Největší radost z naší slabosti by měl satan. Pán nás posílí, jen buďme věrní a vytrvejme.

Kázáním nám posloužil bratr Martin Drabina. Pro většinu z nás jde o novou tvář, ale o to příjemnější bylo seznámení. Ve svém zamyšlení se zabýval starozákonní postavou Mojžíše. Překonal spolu s Izraelským národem mnoho překážek. 14x úpěl k Bohu a prosil o pomoc, když přišel nějaký problém. A Pán zasáhl a pomohl. Po patnácté však neúpěl a vyřešil situaci po svém. Bylo to v případě boje s Amálekem. Pán sice opět pomohl, ale nebyla to jeho vůle. A podle toho pomoc vypadala. Mojžíš byl vyučen Bohem, že bez Jeho vedení se žít nedá. Záznam kázání najdete pod odkazem Kázání.