Na Valašsko zavítal po více než roce opět Kornelius Novak, misionář ze Švédska, se kterým jsme se podíleli na pouliční evangelizaci a který měl v našem městě několik velice zajímavých přednášek. A protože i tentokrát má připravených několik besed, a první z nich v Hošťálkové, rozjeli jsme se tuto sobotu netradičně právě sem.

Bratr kostelník z církve evangelické, kde se naše sobotní shromáždění s Korneliem konalo, byl malinko zaskočen. Očekával nás až v poledne. A tak jsme se ocitli v celkem vymrzlém sále místní fary. Ale to nám vůbec nevadilo. Těšili jsme se na společnou sobotní školu a hlavně na přednášku. Sobotní školou nás provedl Marek Wagner a opět jsme pokračovali ve studiu knihy Daniele. Shrnutí si můžete přečíst na našich stránkách pod příslušným odkazem. A aby nás Marek patřičně zapojil, rozdal nám červené a zelené lístečky. Červený znamenal zápornou odpověď a zelený kladnou. Kladl nám všemožné zvídavé otázky související s úkolem a my jsme odpovídali. Nutno říci, že šlo o velmi zajímavý způsob probírání úkolu a zapojili se úplně všichni.

Sobotní škola byla zakončena trochu dříve, protože prostor byl dán třem bratrům ze Slovenska, kteří pomáhali Korneliovi při jeho návštěvě s evangelizací. Vyprávěli nám své velmi pohnuté životní osudy a představili nám cestu, kterou si je Bůh našel a zachránil jim doslova životy.

Po trochu delší přestávce se na dvoře fary objevilo známé auto s československým vlčákem v zadním prostoru. Žel už jen s jedním. Kornelius dorazil. Tlumočníkem se mu stal Jirka Pavlán a tématem přednášky byla modlitba. Mají být modlitební setkání nudná? Proč se modlíme za stále stejné věci a naše modlitby nejsou vyslyšeny? Slyší je Bůh? Jak se správně modlit? Nad těmito a podobnými otázkami jsme se společně s Korneliem zamýšleli.

Tímto ale naše sobota neskončila. V podvečer se v sokolovně konala druhá beseda, tentokrát s názvem „Proč žijeme a proč musímeumírat? Jaký to má smysl?“ . Přednášce předcházel koncer olomoucké skupiny M.E.K.A., který byl naprosto úžasný a není divu, že sál byl zaplněn do posledního místa.

Záznamy všech besed, které Kornelius uskutečnil v Hošťálkové, najdete na :

https://www.ccehostalkova.cz/kornelius-novak-podruhe-v-hostalkove/