Spolu s uvolňováním opatření souvisejícím s koronavirem se zlepšuje i nálada v našem malém sborečku. Opadávají obavy, rozhovory jsou uvolněnější, úsměvy častější. Děkujeme Pánu, že chránil všechny členy společenství a po několikatýdenní přestávce jsme se všichni mohli opět sejít. 

Že se program sobotní bohoslužby opět vrací do „normálu“ bylo patrné hned na začátku – zahájili jsme promítáním seriálu z dějin církve Line Age.

V úkolu sobotní školy jsme se věnovali spolu s Bohumilem Mročkem některým klíčovým událostem dějin, které Bible zachycuje.Skutečnost, že Bible vychází z historických událostí, je jednou z charakteristik, které ji odlišují od posvátných knih jiných náboženství. Předpokládá existenci Boha, který jedná a osobně vstupuje do chodu dějin. Nepokouší se existenci takového Boha dokázat, ale jednoduše s ní počítá. Na počátku Bůh promlouvá a na Zemi vzniká život. Povolává Adama z Kaldejského Uru, vysvobozuje svůj lid z egyptského zajetí, na kamenné desky píše Desatero. Posílá proroky, sesílá soudy, povolává lidi, aby žili podle jeho zákona a plánu a konečně posílá svého Syna Ježíše Krista, aby navždy změnil dějiny. Shrnutí sobotní školy najdete pod příslušným odkazem na našich stránkách.

V sobotní škole mládeže připomněla Iva Burešová osoby krále Davida a Šalamouna. A aby se ukázalo, zda jsou mladí stejně moudří jako Šalamoun, dostali k vyřešení velmi náročnou hádanku. A výsledek ? Zvládli ji na výbornou !

Po delší pauze jsme mohli opět slyšet slovíčko před kázáním Ivy Burešové. Inspirací jí byly vlaštovky a jiřičky stavějící si hnízda u oken a pod střechami našich domů. Připomněli jsme si ptáky, které nám dává Bible jako vzor pro naše chování. Snažme se být blízko Bohu, stejně jako vlaštovky sídlící v Božím chrámu starého Izraele. Vznášejme se díky síle našeho Pána stejně jako orli v proudech termiky. Schovejme se jako kuřátka pod „křídly“ Ježíše Krista. Věnujme pozornost událostem,na které nás Bible upozorňuje, stejně jako čápi věří svému instinktu.

Kázáním nám dnes posloužil Karel Strouhal. Přemýšleli jsme nad tím, zda jsme dostatečně připraveni na příchod Pána Ježíše a život na Nové zemi. Zvukový záznam najdete na stránkách sboru.