Po dlouhých týdnech, kdy jsme se nemohli scházet a ani vysluhovat Večeři Páně jsme se konečně dočkali. Na dnešní den jsme se všichni těšili. Čekal nás krásný obřad, při kterém jsme si chtěli připomenout Kristovu oběť, a to, že s Bohem stojíme ve smlouvě. Pro každého křesťana je to srdcová záležitost.

Úkol sobotní školy s námi probral Pavel Pimek. Pokračovali jsme v úvahách nad Knihou knih – Biblí. Úkol s názvem „Genesis a některé sporné pojmy“ řešil, zda Bible učí překonaný a vědecky nepodložený pohled na kosmologii, zda nepřevzala svůj pohled od pohanských národů, zda je její platnost kulturně podmíněna místem a časem vzniku, nebo nás její inspirovaný původ pozvedá k takovému pohledu na vznik života, který je díky Božímu zjevení komplexní a univerzální. SHRNUTÍ úkolu najdete na stránkách pod příslušným odkazem.

Stejný úkol řešila také mládež s Ivou Burešovou. Největší zájem vyvolala otázka placatosti země,  manželství a evoluční teorie.

Zamyšlením nám posloužil kazatel Hynek Dona. Jeho zvukový záznam najdete pod odkazem KÁZÁNÍ na stránkách sboru. Posloužil nám také vysluhováním Večeře Páně. Po obřadu umývání nohou jsme dle Biblického předpisu přijali chléb a víno – tělo a krev Páně. Večeře Páně je zvěstováním Pánovy smrti a poskytuje příležitost, abychom činili pokání, a zpečeťuje nám Boží odpuštění. Kromě toho je nám předjímkou hodu Beránkova a naplňuje nás tak radostným výhledem na společné stolování s Pánem a celou jeho církví v jeho království.