Doba roušková ještě stále pokračuje. A tak nám nezbývá, než s pokrývkami úst prožít další společnou bohoslužbu. Mluvit a především zpívat je sice hodně náročné, ale s ohledem na bezpečnost ostatních bratrů musíme ještě vydržet.

Úkolem sobotní školy nás provedl Petr Kimler. Tématem bylo Stvoření. Bible nám vše, co je důležité, představuje hned v prvních kapitolách. Stvoření, vznik hříchu, poznatky o Bohu, plán vykoupení. Stačí jen s pokorou číst a všechny otázky, které lidstvo od nepaměti trápí, máme zodpovězeny. Bůh nám velmi přesně sděluje okolnosti stvoření, vznik času, původ soboty. Mnohé církve považují informace za jakousi metaforu. Ale Boží slovo je neměnné a pravdivé. Shrnutí hlavních myšlenek úkolu najdete pod odkazem SHRNUTÍ SOBOTNÍ ŠKOLY.

Mládež s Ivou Burešovou si nejprve povídala s nejmladším účastníkem o stvoření, kreslili zvířátka, která Pán stvořil a potom si povídali a poslouchali písničku o tom, jak zvířátka mluví. Starší mládežníci diskutovali nad příběhem z Bible otázku odpuštění – kolikrát a komu bychom měli odpouštět, a jaká je paralela mezi naším odpuštěním a odpuštěním našeho Pána směrem k nám. Hlavním úkolem sobotního studia byly otázky týkající se Bible samotné. Stejně jako dospěláci si mládež povídala o důvěryhodnosti Bible a o prvních informacích, které dostáváme z knihy Genesis – zda jde o pravdu či metaforu.

Kázáním z Božího slova nám posloužil bratr Jiří Veselý. Zaznělo mnoho skvělých myšlenek, které nás usvědčovaly z nedobrého, ale především povzbuzovaly. Doporučujeme poslechnout si kázání přámo z audionahrávky pod odkazem KÁZÁNÍ.

Příští sobotu se po dlouhé době sejdeme k Památce večeře Páně. Kéž nás Pán všechny chrání a opět shromáždí v našem malém sborečku.