Na dnešní sobotu se mládež velice těšila. Důvodem jsou nadcházející prázdniny. Po několika týdnech zcela nového, a pro mnohé namáhavého způsobu online výuky, si konečně mohou odpočinout a užít si sluníčka, vodních radovánek a cestování. Kéž je Pán chrání.

Začínáme nové čtvrtletí, a tedy i studium nového úkolu. Ten má název „Sdílení víry – radost a naděje“. Bůh touží, aby každý člověk přijal nabídku milosti, nechal se proměnit Duchem svatým a byl zachráněn pro jeho království. Bůh sám přinesl nejvyšší oběť, aby nás spasil. Podstatou a hlavním tématem křesťanského svědectví je osoba Ježíše Krista. O tom, co udělal pro naši záchranu, jak změnil naše životy, o obdivuhodných pravdách Písma, o Boží kráse a jedinečnosti bychom se měli sdílet s druhými. Jak se sdílet,  co nám to přináší a jak moc je to důležité se budeme zamýšlet následující 3 měsíce.

Dnešní úkol měl název „Proč sdílet svou víru a naději“ a studiem nás provedl Pavel Pimek. S daným tématem má zkušenost každý z nás a lehce navazuje na téma předchozího čtvrtletí – jak studovat Bibli. Debata byla tedy bohatá a každý se s námi podělil o své zkušenosti. Shrnutí tohoto i dalších úkolů opět najdete v sekci „Shrnutí sobotní školy“ na stránkách našeho sboru.

Mládež si může odpočinout nejen od své školy, ale také od úkolů sobotní školy mládeže. Prázdninové soboty bude trávit povídáním, procházkami a hrami. Dnešní dopoledne se byli osvěžit se sestrou Simonou Kimlerovou stínem nádherně košatých stromů v parku u zámku Kinských. Pod jejich korunami se krásně povídá.

Dnes navštívili náš sbor sestra Dana Klečková s manželem. A to je vždy předzvěst toho, že náš program obohatí něčím krásným. Nejinak tomu bylo i dnes. Báseň, kterou nám sestra přednesla před kázáním, mluvila o naší cestě s Ježíšem a jeho nabídce spasení. Obdivovali jsme nejen krásu veršů, ale především obdivuhodnou paměť sestry Dany.

Kázáním z Božího slova nám posloužil bratr Jiří Kloda z bratrského sboru Vsetín. Záznam jeho kázání si můžete poslechnout v nahrávce pod odkazem „Kázání“ .