Koronavirové nebezpečí se značně zmírnilo, a tak si mnozí z nás troufli opustit náš region a vyrazit na dovolenou. Počet obsazených lavic se tím zvýšil, ale my jsme v myšlenkách stále s našimi bratry a sestrami, a přejeme jim Boží ochranu na všech toulkách.

V sobotní škole jsme hovořili spolu s Petrem Chárou o „Osobním svědectví“. Osobní svědectví má velkou moc. Jestliže jsme měněni jeho milostí, potom můžeme vyprávět druhým lidem, co Kristus udělal pro mě osobně. Lidé mohou zpochybňovat naši teologii nebo se vysmívat našemu vyznání, ale svědectví, že jsme našli smysl života, pak i člověka zvyklého pochybovat zasáhne moc evangelia. Obrácení bývá obvykle výsledkem postupného poznávání Krista, hlubokého pochopení jeho úžasné oběti a intenzivního prožívání vděčnosti za milost, kterou nám Kristus nabízí. Shrnutí úkolu najdete pod odkazem „Shrnutí sobotní školy“.

Kázáním z Božího slova nám posloužil bratr Radim Skácel ze sboru Frýdlant nad Ostravicí. Jak sám přiznal – navštívil Valašské Meziříčí v dávné době jako mládežník. Ale jak se později ukázalo – známe bratra z našich každoročních společných setkání Valašských sborů pod názvem Tenkrát na Valašsku, kde vystupuje jako zpěvák. S radostí jsme ho v našem sborečku přivítali  pevně věříme, že perioda jeho návštěv Valmezu se výrazně zkrátí. Zvukový záznam jeho kázání najdete na stránkách sboru pod odkazem Kázání.

Přejeme všem dobrým lidem pokojné dni dovolených a šťastný návrat domů.