Jak už to tak v době dovolených bývá – naši členové sboru odjedou, ale jiní zase přijedou. A tak v rámci svých prázdninových cest zavítala k nám rodina Ježkova ze sboru Trutnov a posílila naše řady.

Tak jako již tradičně, zahájili jsme dopolední bohoslužbu dalším dílem seriálu Line age II., který pro nás dabuje sestra Iva Chárová, donedávna ještě Burešová. Dozvěděli jsme se z něho o zapojení Církve adventistů do oblasti vzdělávání.

Sobotní školou nás provedl bratr Petr Kimler. Měl název „Dívat se na lidi jako Ježíš“ a my jsme si uvědomili, jak neskonale těžko to pro nás, hříšné lidi, je. 

Ježíš věděl, jak oslovit a zachránit člověka. Hledajícím zjevoval principy nebeského království. Ježíš se na každého člověka díval jako na možného obyvatele jeho království. Vnímal všechny se soucitem. Petra například viděl jako schopného kazatele evangelia. Jakuba a Jana jako nadšené zvěstovatele Boží milosti. U samařské ženy rozpoznal hlubokou touhu po skutečné lásce a opravdovém přijetí. Na Tomáše se díval jako na upřímně hledajícího člověka. Umíme totéž?

V kázání bratra Hynka Dony jsme se zmýšleli nad tím, jak nás miluje náš nebeský Otec, a jak milujeme my. Znamená pro nás Bůh tolik, co my pro něho? Zvukový záznam najdete pod odkazem „Kázání“.