Ani jsme se nenadáli a polovina prázdnin je pryč. Letošní léto je sice jiné než předchozí roky – počasí se vůbec nepodobá tropickým vedrům minulých let, a stále hrozící nebezpečí jménem covid nás omezuje v našich cestách. Co se ale nezměnilo je naše radost ze sobotního dne odpočinku a možnosti prožít dopoledne v našem sborečku.

Zahájení bohoslužby patřilo po úvodní písni a modlitbě dalšímu dílu seriálu Line age II. Seznámil nás s působením Církve adventistů v oblasti zdravého životního stylu a prevence chorob. Jen málokdo ví, že E.G.White po svých viděních prosazovala velmi progresivní a moderní zásady platící do dnešních dnů.

Mládež spolu s Ivou Chárovou prožila sobotní školu v prázdninovém režimu a po zamyšlení nad biblickým příběhem si zahráli hru, ve které maličko potrápili hlavičky při sestavování co nejdelších slov z přidělených písmenek.

Úkol sobotní školy s námi probrala Květa Tyšerová.  Název „Svědectví v moci Ducha svatého“ už předesílá, nad čím jsme se zamýšleli. Právě síla Ducha svatého měla dát učedníkům schopnost hlásat poselství kříže s mocí, která mění svět i životy lidí. Za několik desetiletí evangelium skutečně ovlivnilo celé lidstvo. Shrnutí úkolu najdete na našich stránkách.

Před kázáním jsme se zaposlouchali do slovíčka, dnes Květy Tyšerové. Šlo o příběh z knihy „Ušpiněná sláva“ autora Pete Greiga. Přivedl nás k zamyšlení nad tím, co je to být v blízkosti Boha.

Kázáním z Božího slova nám posloužil bratr Jiří Veselý. Otázka soudu je pro nás všechny velmi zajímavá, a hlavně důležitá. Záznam kázání je možné si poslechnout pod příslušným odkazem.