A je to tady – poslední prázdninová sobota. Léto se pomaličku kloní ke svému konci, děti a mládež se smiřují s myšlenkou, že po téměř půl roce z důvodů koronavirové nákazy a prázdnin zasednou opět do školních lavic, a naši milí členové se vracejí ze svých dovolenkových cest.  Všichni zdraví a  odpočinutí. Děkujeme Pánu za ochranu, kterou bereme plnými hrstmi.

Video seriál Line age nás přenesl do prvního sboru mimo území severní Ameriky – do švýcarského Tramelanu. O jeho založení se zasloužil kontroverzní Michal Czechowski – na straně jedné skvělý evangelizační pracovník, na straně druhé sebevědomý člověk, který měl problém spolupracovat na Božím díle s ostatními bratry.

Mládež se s Ivou Chárovou přesunula do prostor sobotní školky a zamýšlela se nad tím, jak Ježíš vysvětloval svým učedníkům nutnost svého odchodu, svou oběť a co bylo jejím důvodem.  Zajímavé bylo i sdílení  nejmladších členů sboru osobních zkušeností s evangelizací a působením na kamarády.

Sobotní školou s názvem „Laskavá služba lidem“ nás provedl Petr Kimler.

Cílem tohoto úkolu bylo hlouběji se věnovat způsobu, jakým Ježíš přistupoval k lidem a zkoumat, jak můžeme tyto principy aplikovat v našem životě a také v naší službě. Ježíš nikdy neprojevil ani trochu pýchy nebo nadřazenosti. V každém člověku viděl lidskou bytost stvořenou k Božímu obrazu. Projevoval respekt každému, s kým se setkal, a ke každému se choval s náležitou úctou. V Ježíšově blízkosti se měnily životy lidí, protože o ně měl skutečný zájem. Dokázal lidi pozvednout a změnit je.

Kázáním z Božího slova nám dnes posloužil bratr Hynek Dona. Tématem navázal na sobotní školu. Záznam kázání si můžete poslechnout pod odkazem „Kázání“.