Je sobota po významné události – křtu Jindřišky a Adélky. Slavnostní nálada tohoto okamžiku se přenesla i do dneška. Už při prvním pohledu do modlitebny je to zřejmé – sbor výrazně omládl a bylo tu veselo. Mládežníci, kteří přišli podpořit obě dívky při křtu a zazpívat jim, zůstali přes noc ve sborečku a dnes se spolu s námi zúčastnili bohoslužby. 

Tak jako obvykle jsme zahájili úkolem sobotní školy. Téma znělo „Sobota – rytmus odpočinku“. Naším učitelem byl dnes Miloš Mroček. O čem jsme mluvili, Bůh stvořil sedmý den a dal mu mimořádný význam. Dokonce ještě před tím, než si na sebe lidé upletli bič života naplněného stresem, Bůh ustanovil znamení jako živý památník, připomínku. Bůh chctěl, aby se tento den stal časem zastavení a vědomé radosti ze života. Chtěl, aby tento den lidé žili, ne pracovali. Chtěl, abychom se radovali z darů přírody, které vidíme kolem sebe. Chtěl, abychom měli radost ze vztahů. A nejvíc ze všeho chtěl, abychom se radovali ze vztahu s ním jako Stvořitelem jako stvořitelem každého dobrého daru. Jak prožíváme sobotu my? O tom jsme si dnes povídali.

Mládež si prožívala sobotní školu spolu. Probírali událost včerejšího dne, úkol sobotní školy a ještě stihli nacvičit malé překvapení pro nás všechny.

Před kázáním jsme prožili moc pěkné chvíle – mladí nám zazpívali několik chválících písniček a moc nás potěšili. Škoda, že je nemáme ve sborečku častěji.

Křtu se zúčastnil bratr Pavel Zvolánek. Využili jsme této příležitosti a poprosili bratra, aby nám posloužil kázáním. Kdo ví, kdy budeme mít příležitost poslechnout si ho znovu. Zvukový záznam kázání najdete na našich stránkách.

Nestává se tak často, abychom měli návštěvou tolik báječných lidiček. Na oslavu křtu našich slečen jsme pozvali všechny přítomné na posezení v přátelském duchu – na agapé. Sesedli jsme se v naší sborové jídelně. Bylo nás tolik, že jsme se museli vystřídat. Naše sestry uvařily báječnou polévku, připravily řadu pomazánek, chlebíčky, a napekly skvělé zákusky. Všichni jsme si pochutnali, moc hezky jsme si popovídali a prožili příjemné chvíle. Mládežníci se projevili jako velmi muzikální – neustále se shlukovali okolo klavíru a zpívali písničky oslavující našeho Pána.

Sobotu jsme prožili přesně v duchu sobotního úkolu – radostně, s úctou k Pánu  a s láskou ke všem našim bratrům a sestrám. Děkujeme Bohu za Jeho požehnání.