Nastal podzim, dny se krátí a teploty začínají dosahovat k nule. Dnes poprvé někteří z nás museli škrábat čelní skla aut. Ale dny jsou ještě slunečné. Stejně tak dnešní sobota byla jedním z těch dnů, o kterých se říká, že je viktoriánské léto.

Úkolem sobotní školy nás provedl bratr Pavel Pimek. „Mojžíšovo podání dějin“ nám připomnělo příchod Izraele k  zaslíbené zemi Kanaán. Mojžíš připomněl lidu, co pro ně Bůh za posledních 40 let udělal. Události, ze kterých si mohou vzít ponaučení pro příští život. I my dnes téměř stojíme na hranicích zaslíbené země. Také my mnohdy zapomínáme na zkušenosti s Pánem, na jeho každodenní starost o nás a ochranu.

Jediná dnes přítomná mládežnice si vzala na starost dvě nejmladší členky sborového společenství a připravila si pro ně hru s biblickými příběhy. Že se jim sobotní školka vydařila, o tom svědčily jejich úsměvy po příchodu zpět do modlitebny.

Kázáním z Božího slova nám dnes posloužil bratr Bohumil Mroček a výběrem tématu se přesně trefil do otázek, které rezonovaly i při probírání sobotní úkolu školy. Naše společenství prochází čas od času různými názorovými třenicemi, které našim vztahům neprospívají. Je třeba přistupovat ke všem bratrům s láskou, se změnou myšlení začít především u sebe a hlavně pochopit, že do sboru chodíme především kvůli našemu Pánu a společenství s ním. Jeho oběť na kříži překryje všechny malicherné spory a prosazování svého ega. Zvukový záznam kázání najdete na odkazu KÁZÁNÍ.