Před dvěma lety touto dobou jsme se, tak jako každoročně, sešli na chatě a slavili Den díkuvzdání. Loňský rok jsme se z důvodu covidu museli oslav vzdát. Letos jsme se rozhodli oslavit tento den pouze ve sboru. A bylo to znát hned při příchodu do modlitebny. Kazatelna byla vyzdobená plody, které naši členové vypěstovali a za které jsme chtěli vzdát díky našemu Stvořiteli.

Na začátku bohoslužby jsme si připomněli shrnutím minulý úkol. V úkolu sobotní školy s názvem „Věčná smlouva“ jsme se zamýšleli spolu s Květou Tyšerovou nad Boží smlouvou popsanou v 5.knize Mojžíšově. Základem evangelia je přece smlouva a podstatou smlouvy je evangelium. Bůh nám ve své zachraňující milosti a lásce nabízí spasení, které si nezasloužíme a na které si v žádném případě nemůžeme dělat nárok. Jako odpověď na nabídnutou milost milujeme Boha „z celého svého srdce, z celé své duše, z celé své mysli a z celé své síly!“  Je to láska, která se projevuje poslušností jeho zákona: „V tom je totiž láska k Bohu, že zachováváme jeho přikázání; a jeho přikázání nejsou těžká“.

Mládežníci si zazpívali ve své škole několik písniček za doprovodu ukulele. Potom si povídali o povaze Boha, o svobodě v lásce, o způsobu naší lásky k Bohu a o tom, co je to víra. 

Kázáním z Božího slova nám posloužil bratr Jiří Veselý. Tématem byl trochu jiný pohled na trojandělské poselství. Zvukový záznam si můžete poslechnout na odkazu KÁZÁNÍ.

Po ukončení dopolední části bohoslužby připravily sestry ve sborové jídelně pohoštění, které bylo součástí naší oslavy Dne díkůvzdání. Na začátek jsme si zazpívali společnou píseň, vyslechli „přednášku“ sestry Soni Mročkové o vitamínu C, což bylo téma letošního Díkuvzdání. Následovala úžasná hostina zakončená modlitební chvilkou, ve které jsme každý z nás poděkovali Pánu za to, za co jsme vděčni, čím nás tento rok obdaroval. Chvilku jsme ukončilo modlitbou. Na závěr velmi krásného dopoledne jsme ještě zavzpomínali na společný sborový výlet na Slezsko.

Děkujeme Pánu za Jeho milost, požehnání a ochranu.