Podzimní čas přeje nejrůznějším virózám. Roste také počet nakažených kovidem. I když vláda opět zpřísňuje opatření pro omezení jeho šíření, scházení sborů zatím omezeno není. A tak jsme se s velkou radostí sešli opět na společné bohoslužbě a děkovali Pánu za Jeho ochranu. Važme si toho, že nikdo z nás není v karanténě a můžeme sobotní den odpočinku světit společně.

Sobotní školu uvedl Bohumil Miloš . Téma dnešního úkolu zní velmi povzbudivě: „Zvol si život“.  Studovali jsme spolu s Pavlem Pimkem. Každý z nás touží po věčném životě. Jakou cestu zvolit, aby se naše touha splnila? Bible nám nabízí jednu ze dvou možností: věčný život, který jsme měli původně mít, a věčnou smrt, což je vlastně pouze návrat do prázdnoty, z níž jsme vyšli. Na počátku Bible se hovoří o stromu života jako zdroji nesmrtelnosti. Znovu se o něm hovoří ve Zjevení. Přístup k němu jsme ztratili díky našemu hříchu. Ale Bůh nám nabízí spasení a život věčný, pokud si vybereme život v Něm. Není žádná střední cesta, je třeba se rozhodnout. Na Boží lásku bychom měli odpovědět tím, že Ho budeme také milovat a projevovat Mu svou lásku poslušností. Ve svém srdci víme, co máme dělat. Jeho příkazy nejsou těžké ani nesplnitelné. Bůh nás ale nenutí, abychom Ho následovali. Dává nám svobodu, která je pro skutečnou lásku nezbytná.

Kázáním nám dnes posloužil bratr Jiří Kloda ze sboru Vsetín a jak sám uvedl – bylo to kázání valašské. Tématem byl pastýř a ovečky. Zvukový záznam kázání najdete na stránkách sboru pod odkazem „Kázání“.

Po ukončení modlitebního týdne opět navazujeme na středeční modlitební setkání. Sejdeme se 24.11.2021 v 18hodin u Chárů.