Dnes jsme měli možnost prožít Památku večeře Páně. Jsme za to velmi vděční, protože v současné situaci řada se sborů schází opět pouze online. Spolu s námi tuto radost prožila i řada hostů a bylo to setkání velmi milé.

Úkolem sobotní školy nás provedla Anička Petrovičová. Přemýšleli jsme nad tématem „Pamatuj a nezapomínej“. Bůh často svému lidu připomíná, aby si pamatovali vše, co pro ně dělá, aby si pamatovali jeho milost a jeho dobrotu. Velkou část Starého zákona tvoří zapsaná poselství proroků, kteří to připomínali Izraelcům. Neměli zapomenout ani na to, jak je Bůh povolal a jakým lidem se měli stát jako odpověď na toto povolání. „Skutky Hospodinovy si připomínám, připomínám si onen tvůj div z dávnověku“ (Ž 77,12). Neplatí také pro nás jako církev i jako jednotlivce, že nemáme zapomínat na to, co pro nás Bůh udělal? Je velmi snadné zapomenout.

Kázáním nám dnes posloužil kazatel našeho sboru Hynek Dona. Blížící se vánoční svátky ho inspirovali k zamyšlení nad skutečnou podstatou vánoc. V centru by měl být Kristus, jehož narození si vánocemi připomínáme, a ne honba za dárky, plným stolem, nejkrásnější výzdobou či luxusním lyžařským pobytem ve známém letovisku. Zvukový záznam kázání si můžete poslechnout na stránkách sboru.

Při obřadu Památky večeře Páně jsme si připomněli oběť našeho Spasitele,  dle zvyklostí naší církve jsme při umývání nohou vyznali hříchy, prosili o odpuštění a těšili jsme se při přijímání chleba a vína z naděje na spasení a život věčný.