Dnešní sobotu jsme prožili bez našeho „pastýře“ staršího sboru Pavla Pimka, který sloužil v sousedním vsetínském sboru. My jsme pro změnu očekávali ze jmenovaného sboru bratra Mirka Juřínka. Věříme že dorazí, ač jsou silnice celkem kluzké.

Sobotní školou nás provedl bratr Franta Tomanec. Název byl celkem burcující „Pamatuj a nezapomínej“. Nejedná se o „zapomínání“ ve smyslu ztráty paměti, ale spíše o laxní přístup k povinnostem – jak mají žít před Bohem a světem. I nám hrozí, že když se dosyta najíme a vystavíme si pěkný dům, tak si na Boží vedení už nevzpomeneme. I Ježíš v podobenství o rozsévači varoval před „vábivostí majetku a chtivostí ostatních věcí“.

Dětskou školku vedla Adélka Vráblová. Je dobře, že se mladí zapojují do práce ve sboru. Řeč byla o přechodu Izraele přes moře pod vedením Mojžíše. Kresbička Stázinky na konec školky se opravdu povedl.

Shrnutí sobotního úkolu si můžete přečíst na stránkách sboru.

 

Kázáním nám dnes posloužil bratr Jaromír Juřínek. Už dlouho jsme bratra neslyšeli, a tak jsme si jeho velmi pěkné zamyšlení užili. Audio záznam si můžete opět poslechnout na odkazu „Kázání“.