Z médií se v těchto dnech dozvídáme, že vlna omikronu právě přechází svůj vrchol a blýská se na lepší časy. Alespoň co se týká covidu. Asi jsou to zprávy pravdivé – zatím co minulou sobotu jsme museli shromáždění zrušit z důvodu velké nemocnosti a karantén, dnes už jsme se opět sešli téměř všichni. Přivítali jsme také rodinu Smilkovu z Trojáku, kteří mají u nás „azyl“ po dobu rekonstrukce modlitebny v Kateřinicích. Jsme za ně moc rádi. 

Začali jsme spolu s naším vedoucím sobotní školy Milošem Mročkem tradičně – čtením žalmu, písní a shrnutím minulého úkolu z pera Jendy Petroviče. Mládež se nám dnes rozrostla o tři švarné bratry z Ostravy, takže sobotní školu si prožili nad úkolem společně. My ostatní jsme pokračovali ve studiu listu Židům, konkrétně jsme se zamýšleli nad Ježíšem – věčným knězem. 

Hřích vytvořil propast mezi Bohem a člověkem. Problém se ještě znásobil, protože hřích negativně poznamenal i naši přirozenost.  Bůh je svatý a v jeho přítomnosti hřích nemůže existovat. Naše přirozenost nás oddělila od Boha a znemožnila řídit se Božím zákonem.  K hříchu patří i nedorozumění. Lidé ztratili ze zřetele Boží lásku a milosrdenství a začali Boha vnímat jako pomstychtivého a náročného. Zamýšleli jsme se nad tím, co vše Otec a Syn udělali, aby překlenuli propast mezi námi. Zopakovali jsme si úlohu kněžích ve SZ době, jejich původ, co bylo obětí a nač tyto oběti ukazovaly. Kdo je naším kněžím dnes? Jakou oběť přinesl Ježíš Kristus? Jaký má pro nás význam? Téma bylo velmi bohaté.

Protože jsme se přehoupli do nového měsíce, můžeme se začíst do nového sborového bulletinu, který pro nás připravila sestra Iva Chárová. V tomto čísle jsme mimo jiné zavzpomínali na bratra Antonína Pražana, na besedy Adra Klubu zdraví v minulém roce, dozvěděli jsme se co se stalo s vánočními dárky pro bezdomovce a jak proběhla letošní alianční shromáždění.

Kázání z Božího slova nám posloužil kazatel Hynek Dona. Pokračoval v zamyšlení, které měl v našem sboru při poslední návštěvě, nad tématem obrácení. Audio záznam najdete na stránkách.