Poslední dny nás naplňují obavami a neklidem. Písmo nás sice informuje o událostech poslední doby, přesto jsme vždy znovu zaskočeni, když nastanou nedobré události. Ukrajina bojuje ze všech sil proti ruské invazi. Konflikt se nás všech velmi dotýká a stmeluje v nejrůznějších akcích na podporu válkou sužovaných lidí. A v tomto duchu se odehrávala i dnešní bohoslužba.

Při vstupu do modlitebny nešlo přehlédnout panely s fotografiemi z Ukrajiny z doby, kdy zlínská humanitární organizace Samari pomáhala na Zakarpatské Ukrajině. Dnes pomáhají oni – v Rudnikově Hutě je momentálně 70 uprchlíků, kteří museli opustit své domovy jen s tím nejnutnějším, aby zachránili holé životy.

Po připomenutí shrnutí minulého úkolu s Jendou Petrovičem s námi dnes probral úkol sobotní školy Petr Chára. Téma „Cesta za oponu“ je pro nás dost těžké. Co bylo hlavní myšlenkou? Ježíšovo nanebevstoupení je ústředním bodem teologie listu Židům. Znamená začátek Ježíšovy vlády a také jeho velekněžské služby pro nás. A co je ještě důležitější, Ježíšovo nanebevstoupení označuje moment, kdy slavnostně vstoupila v platnost nová smlouva, díky níž můžeme vírou směle přistupovat k Bohu. Nyní skutečně máme právo přicházet díky Ježíši a jeho spravedlnosti k Bohu s důvěrou. A právě o působení Ježíše v nebeské svatyni jsme se dnes bavili.

Po ukončení sobotní školy jsme uspořádali modlitební chvíli, na které jsme prosili Pána o vyřešení situace na Ukrajině a pomoc všem trpícím. Modlitba má obrovskou moc. K ní jsme ještě přidali i trochu materiální pomoci – uskutečnili jsme finanční a potravinovou sbírku pro sbory na Zakarpatské Ukrajině a zde přebývající uprchlíky. Za štědrost všem moc děkujeme.

Kázáním z Božího slova nám dnes posloužil bratr Jan Nowak, který přijel spolu se svou manželkou z Místku. Tématem zamyšlení byl duchovní spánek. Audiozáznam si můžete poslechnout na našich stránkách.

Neustávejme, prosím,  v modlitbách za válkou strádající lid na Ukrajině. Pán má vše ve svých rukou, vložme řešení do Jeho laskavých rukou.