Jaro už letos bylo, od pondělí do středy, řekl by leckterý vtipálek. Faktem je, že krásné sluníčkové a teplé počasí po několik dnech vytlačila opět zima a my jsme se dnes dostavili na bohoslužbu zachumlaní do teplých kabátů. Nové čtvrtletí jsme zahájili studiem nového úkolu v příjemně vytopené modlitebně. Nejprve jsme si ještě připomněli nejdůležitější myšlenky minulého úkolu spolu s prezentací Jendy Petroviče.

Učitelem nám dnes byl Bohumil Mroček. Studovat jsme začali knihu Genesis.  „Na počátku“ bylo stvořeno to, co předtím neexistovalo, a vše bylo stvořeno Ježíšem. Celé stvoření – od galaxií, které se řítí vesmírem jako ohromující shluky ohně a světla, přes precizně zorganizovanou DNA zázračně vetkanou do buňky až po kvantové vlny – to vše Ježíš stvořil a udržuje.  A právě kniha Genesis je prvním příběhem Písma o stvoření a zároveň o vykoupení, o záchraně tohoto stvoření. V Genesis se nachází jediný „oficiální“ záznam o našem původu. Jsme bytosti záměrně a dokonale stvořené k Božímu obrazu v dokonalém světě. Genesis také vysvětluje pád člověka do hříchu.  To je důvod, proč náš svět už není dokonalý a proč nejsme dokonalí ani my lidé.  Genesis nás však utěšuje Božím zaslíbením záchrany ve světě, který nám sám o sobě nenabízí nic jiného než utrpení a smrt. 

Počet dětí dnes stoupl díky návštěvě rodiny Obadalových. Spolu s Ivou Chárovou přemýšleli nad tématem spravedlnost. V Písmu je řada příběhů, které mluví o spravedlivých panovnících a o tom, co to spravedlnost je. Hospodin nás také vybízí k tomu, abychom jednali spravedlivě. 

Před kázáním z Božího slova sestry Lidky Obadalové jsme shlédli video z Ukrajiny, na kterém jsme sledovali také činnost našich bratří ve Lvově, kteří poskytli prostory adventistické školy k ubytování uprchlíků z válkou zasažených oblastí.

Kázání si můžete vyslechnout na odkazu na našich stránkách.

Doporučujeme také nové číslo sborového bulletinu, které je zaměřeno jednak na humanitární pomoc Ukrajině a dále osobnosti Luďka Svrčka. Najdete ho opět na stránkách sboru.