Cлава України !

Slovo Ukrajina se dnes ve sboru skloňovalo ve všech pádech. Důvodem byl včerejší příjezd dvou žen od Charkova, které hledají v naší zemi azyl. Světlana s Olenou ve sborové školce najdou na určitou dobu svůj nový domov. Ač vyznáním pravoslavné, zúčastnily se s námi dnešní bohoslužby a my jsme byli za to velmi rádi.

Studium sobotní školy jsme zahájili jedním z videí Lineage, které nám připomnělo události související s probíraným úkolem – stvoření, pád do hříchu, první zabití a potopu. Shrnutím minulého úkolu nás obohatil opět Jenda Petrovič. Je dobré připomínat si myšlenky minulé soboty, protože tak lépe navážeme novými. Druhá lekce tohoto čtvrtletí nás provedla třetí kapitolou knihy Genesis, která představuje vstup hříchu do lidských životů. Je zde představen nejen původce hříchu a jeho lstivá taktika, ale také tragické důsledky, které hřích do světa přinesl.  Zároveň ale z Boží milosti zazní i poselství naděje.

Chvíle před kázáním byla využita k modlitbám za Ukrajinu, za ukončení válečného konfliktu, za pomoc všem kdo trpí. Nezapomněli jsme ani na náš sboreček a nemocné členy. 

Kázáním z Božího slova nám dnes posloužil bratr Mroček.  Šlo o velmi osobní vyznání, které vyústilo v texty  Mat 7.kapitola. Zvukový záznam si můžete poslechnout na našich stránkách pod odkazem „Kázání“.

Po ukončení bohoslužby jsme si povídali s našimi „spolubydlícími“. Bylo vidět, že neprožily nic pěkného, a ještě nemají sílu o tom mluvit. Věříme, že navážeme přátelské vztahy a že jim pomůžeme zapomenout na hrůzy, které musely prožít. A to s Boží pomocí.